maanantai 28. marraskuuta 2011

Pöydän ääreltä toiselle

Kun on paiskinut armottomasti töitä aamusta iltaan kuutena päivänä viikossa monen kuukauden ajan, osaa arvostaa kaikkia kissanristiäisiä ja kekkereitä, joihin vain pääsee osallistumaan. Ja nythän, kahvilattomina naisina, me pääsemme vaikka mihin! Kuten toissa viikonloppuna testaamaan ravintolapäivän antimia Turussa.
Ensin karautimme polkupyörillämme Seikkailupuistossa sijainneeseen Vohvelikahvila Herttaan. Valitsimme molemmat Hertan kalaherkut, eli savukalatäytteiset vohvelit sekä sitruunalimonaatit. Köökistä tulvahti tullessamme savua, yksi vohveliraudoista oli sanoutunut koko hommasta irti. Mutta mikä parasta, vohvelikahvilan keittiö oli täynnä pelkkiä miehiä! Eläköön taikinan kanssa hyörivät urokset!

Vohvelit navoissamme lähdimme muutaman korttelin päähän ystäviemme Kotikissakanttiiniin. Kyseessä oli parvekkeelta korilla alas tarjoiltavat herkut, joita sai tilata pitkästä listasta. Korin avulla toimitimme siis tilauksen sekä maksun ja saimme alas tilaamamme tuotteet. Istuimme Sirkkalankadulla pikkuruisen pöydän ääressä ja hihittelimme, idea oli mitä mainioin! Ystävämme tosin huutelivat parvekkeelta alas ja kutsuivat sisään, mutta kuumat mehut päätimme ensin juoda ulkona, pitihän kokemuksesta ottaa kaikki irti.

Sitten nappasimme kotikissakanttiinilaiset mukaamme ja lähdimme B-Galleriaan, missä saimme nauttia ranskalaista herkkuruokaa. Bistro B:ksi nimetty ”ravintola” oli tunnelmaa, musiikkia ja suussa sulavaa ruokaa myöten mitä hykerryttävin kokemus. Ioanna söi Boullabaissea eli kalakeittoa (ja vielä santsasikin, niin hyvää se oli!) ja Annu Soup á la Bardotia, eli ranskalaista kasviskeittoa. Saimme vielä kaiken lisäksi ryystää lautasemme tyhjiksi live-esityksen säestyksellä, kun naiskaksikko soitti hanuria ja lauloi ranskaksi. Olin asteen verran kultturellimpi tämän kaiken ihanan jälkeen. Mikä mainio päivä ja vielä mainiompia ystäviä!
 -annu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti