sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

En regnig dag i Björkboda

Kävimme vierailulla Paulan ja Mikon luona Kemiönsaaressa. Oli sunnuntai ja ulkona satoi vettä, koiralla oli menkat ja kaikkia laiskotti. Söimme hyvin kuten tapaan kuuluu ja vietimme päivän villasukat jalassa höpötellen, lehtiä selaillen, herkutellen, haaveillen, lojuen ja laiskotellen. Oli ihana päivä.

Mikä siinä on, että maalla automaattisesti rauhoittuu? Vaikka saaristossa toimii Instagram, Facebook ja televisio ihan yhtä lailla kuin kaupungissakin, vaihtaa siellä pienemmälle vaihteelle ihan automaattisesti. Kenties kun äänimaisemassa soi Ylen ykkönen, lattialankut narisevat, linnut laulavat, sade ropisee ikkunaan ja lehdet kahisevat, palaa itsekin yksinkertaisempaan tilaan. Ja se vasta tekeekin hyvää. Sitä paitsi Paulan ja Mikon luona on niin hurjasti katseltavaa ja ihmeteltävää, ettei siellä kaipaa ylimääräisiä leluja ja pelejä. Vanha talo on sisustettu hauskoilla vanhoilla esineillä, joista osalle on keksitty ihan uusia käyttötarkoituksia. Vaikka tyyli on retro, ei koti tunnu mummolalta vaan raikkaalta ja nykyaikaiselta. Ja niin kovin kotoisalta. Taidan kutsua itseni kylään pian uudelleen.
Maatuskat rivissa ikkunan välissä.Vanha kelkka, uusi hylly.
Sekalainen seurue takan reunalla.
Villasukkia, koiruuksia, vilttejä ja kotoisaa oleilua.
Lamppu on Mikon käsialaa.
Kuohuviiniä, mansikoita ja naistenlehtiä.
Hilmalla oli kuukautiset ja sen kyllä huomasi.

Annu maistoi supertulista Naga morich -chiliä.
Kesäistä fetasalaattia. 
Papusalaattia.
Täydellisiä mansikoita! 
Pestopottusalaattia oman maan antimista!  
Jälkiruoaksi melonia ja raparperi-mansikkamuffinsseja. Oli aika hyviä.
Kauniisti rapistunut kaide.
Paulan kyhäämä hauska lamppu valaisee kuistia.
 

Sadepäivä pitsiverhon takaa.We visited our friends Paula and Mikko et their lovely home in Kimitoön, in the archipelago. It was a rainy Sunday, the dog had it's period (and you could definately tell) and we all felt lazy. Our hosts prepared us a delicious meal and most of the ingredients were from their own garden! We ate, read magazines, had long conversations about nothing and everything and just lounged on the couch. It was so relaxing! And their retro home is so cosy, I really enjoyed just walking around and looking at stuff. I think I'm gonna invite myself over again soon!


-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti