perjantai 27. heinäkuuta 2012

Turku valokuvissa

Logomon Turku valokuvissa -näyttely on ollut kesän puuhalistalla vapusta lähtien. Rakastan Turkua ja vanhoja valokuvia, so what's not to like? Näyttely on Logomon aulassa ja ilmainenkin vielä, mutta esillä enää sunnuntaihin saakka, joten jos viikonlopuksi ei vielä ole suunnitelmia, lähde ihmeessä kurkkaamaan, millaisia otoksia Turusta löytyy viime vuosituhannen alkupuolelta.

Kierrokselle sai mukaan kartan, joka auttoi hahmottamaan tiettyjen kuvien sijainnin. Voi rakas Turkuni ja turkulaiseni, olettepa te muuttuneet! Missä ovat upeat hatut, komeat viikset ja kauniit autot? Mihin ihanat sekatavarakaupat ovat kadonneet? Ja voi miten ihanan väljää Turussa onkaan ollut! Idyllisiä puutalokortteleita ihan tuossa noin. Samalla tuntuu, että moni asia on säilynyt ennallaan: Kauppatori, taksipaikat, Turun Linna ja Aurajoki siltoineen. Toivon, että kuvat siirtyisivät jonnekin pysyvästi. Aika ajoin olisi mukavaa päästä vanhan Turun kadun varsille rauhoittumaan.

Puutorin bensiiniasema. Kuva: H. Anttila 1933.
Pirssikuskit Kauppatorilla.
Sekatavarakauppa T. Oiva. Kuva: H. Anttila 1929.
Maalaistenkauppa. Kuva C.J. Schoultz, 1890-luku.
Kuva: Turun Sanomat 1930-luku.
Eerikinkatu. Turun Sanomat: 1940-luku.
Perhepotretteja lukuisista turkulaisista ateljeista.
I visited the Turku in photographs -exhibition at Logomo yesterday, and you should too! I loved looking at the what life in Turku used to be like a hundred years ago. Although everything has changed so much, areas around the castle, river and market square where mostly the same back then. The exhibition is free but it closes on Sunday so if you can find an hour of time in your weekend you should definitely pop by.


-ioanna-

2 kommenttia:

 1. Sain itsekin vihdoin ja viimein itseni ja pikkumiehen Logomoon juuri samaisten syiden takia. Oli kyllä todella hienoja otoksia. Tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuollaiset jutut jääkin aina viime tippaan? Mukavaa, että ehdit ja vielä mainiossa seurassa! Ajattele, miten erilaisena eri sukupolvet ovat saaneet kaupungin kokea. Ja millainen se tuleekaan vielä olemaan!
   -ioanna-

   Poista