maanantai 2. heinäkuuta 2012

These are a few of my favourite things / kesäkuu

Olin valmistautunut täräyttämään kesäkuusta kaiken irti, mutta kuukausi vilahti ohitseni maantiekiitäjän tapaan jättäen minut seisomaan tienvarteen Acme-nuijani kanssa kuin Kelju K. konsanaan. Vaikken kauheasti ehtinyt, niin mukavaa oli joka tapauksessa!


Rakastan elokuvia, mutta teatteri harvoin kolahtaa. En vain taida olla teatteri-ihmisiä. Kestää aina hetken ennen kuin osaan edes suhtautua esitykseen, kun ne aina ylinäyttelee ja meuhkaa siinä kaikkien edessä kovaan ääneen ja kiroilee ja yleensä joku on aina alastikin ja se on kaikki vaan jotenkin noloa ja myötähäpeällistä, etenkin jos joku alkaa vielä laulamaan. Mutta nyt kävin vuosien tauon jälkeen kesäteatterissa! Paikka oli Naantalin Emma-teatteri ja esitys Linnanteatterin Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen. Vaisun ja noloja kaksimielisiä vitsejä toistelevan alun jälkeen homma alkoi kuitenkin pyöriä ihan mukavasti ja loppujen lopuksi nauroin niin paljon, että taisin päästää sikanaurun turahduksenkin. Erityisesti pidin Tom Petäjän lukuisista roolisuorituksista, Karhukoplan jäsentä muistuttava näyttelijä esitti onnistuneesti mm. Paavo Väyrystä, Ahti Karjalaista sekä Alli Paasikiveä.


Kesäkuun herkullisin hetki oli varmasti Linnan puistossa järjestämämme juhannusaaton brunssipiknik. Tarjolla oli mm. tapasvartaita, uusia perunoita, papusalaattia, juustokakkumansikoita, raparperipiirasta vaniljakastikkeella, hedelmäsalaattia, minttulimonadia, valkoviinisangriaa...


Juhannuksena sairastuin flunssaan ja vietin melkoisen rupeaman makuuasennossa kirja kourassa. Ja sitten toinen kirja. Ja sitten kolmas. Jäin nimittäin koukkuun Suzanne Collinsin Hunger Games -trilogiaan. En yleensä osaa innostua fantasiasta, mutta Panem tarjoaa mielenkiintoisen maailman valtapeliasetelmineen ja koukuttava tarina imaise mukaansa. Viihdekirjallisuutena ihan jees, sopii hyvin kesälukemiseksi. Pitänee katsoa se ensimmäinen elokuva seuraavana sadepäivänä.


En ole aikoihin ostanut mitään uutta tavaraa, mutta punainen laukku on ollut jo pitkään mielessäni. Ja nyt löysin upean sellaisen. Eräällä työkaverillani on myös kahvila, jossa myydään kenialaisia käsin tehtyjä laukkuja. Tuotteiden takana on organisaatio, joka kouluttaa ja työllistää vähäosaisia (mm. vammaisia, entisiä katulapsia, HIV/AIDS-potilaita sekä väkivallan uhreja). No eräänä päivänä Jossu kiikutti konttorille valikoimaa ja muutama ihana yksilö löysi uuden kodin. Laukku on nahkaa ja erittäin tilava. Hintaa sillä oli vaivaiset 59€. Punaisen lisäksi tarjolla oli ainakin vihreitä versioita. Lappusen perusteella laukkuni on valmistanut herra nimeltä Isaac.


Ylivoimaisesti mahtavinta kesäkuussa on tietenkin ollut Retrobot, meidän oma second hand -puotimme. Ihana kauppa, mahtavat yhtiökumppanit ja huippuasiakkaat – niistä oli kesäkuu tehty!

June just flew by, but it was full of great stuff none the less. I'm not really a theatre person, I prefer movies, but I went to see the play about our former president Kekkonen at Emma outdoor theatre in Naantali and I really enjoyed it! My most delicious memory is our picnic brunch on Midsummer eve at the Turku Castle park and my June obsession was The Hunger Games trilogy by Suzanne Collins. I've been looking for a red bag for ages and I finally found this lovely leather one made in Kenya. My friend sells them at her café in Janakkala. But all of this pales in comparison to the most amazing thing that happened this June: opening Retrobot, our very own second hand shop, with two of my close friends. Yay!


Hope your June took of nicely as well!


-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti