keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Epun blogihaaste: vastauksia kysymyksiin


Tässä Epun haasteen toinen osa eli vastaukset hänen kysymyksiinsä:1. Mitä näet edessäsi?
Läppärin ruudun, sekaisen putiikin takahuoneen, kasan silitettäviä vaatteita. Kesän, aikaa rakkaan kanssa, helpotusta.

2. Millainen on sinun mörkösi?
Raha on ikävin mörkö, jonka tiedän.

3. Kuuletko musiikkia? Millaista?
Juuri nyt soi Marvin Gayen Sexual Healing.

4. Mihin sinä tapaat kompastua?
Konkreettisesti kompastun ihan mihin vain. Olen todella kömpelö. Kerran kompastuin seisoessani paikoillani. Oikeasti. Kuvainnollisestikin taidan kompastella itseeni. Haluan aina tehdä useaa asiaa kerralla ja koska pidän niin monesta ja innostun helposti, on minulla aina liikaa rautoja tulessa. Koetan opetella keskittymään ja tekemään valintoja. Uskon, että tässäkin asiassa vähemmän on enemmän.

5. Kun kurkistat lapsuuteesi, miltä siellä tuoksuu?
Välimereltä, Kreikan mummon lihapullilta, isän pölyisiltä LP-levyiltä, Comfort-huuhteluaineelta, nurmikolta, hyppynarua tiukasti pidelleiltä hiekkaisilta ja hikisiltä käsiltä, muurinpohjaletuilta, kloorilta, My Little Pony -muovilta, kirjan sivuilta.

6. Missä kävit eilen?
Putiikilla ja Salessa kahdesti.

7.Tämä on matka-arkkusi. Mitä laitat sinne?
Hmmm...riippuu kai minne matka! Jos paluuta ei olisi, pakkaisin mukaan vaatteita ja kempsuja, joitain valokuvia, äidiltä ja mummolta saadut korut, vanhat päiväkirjat, tyhjiä vihkoja ja kyniä, The Roald Dahl Treasury -kirjan ja reseptikirjani. Jos perillä olisi sähköä, myös tietokoneeni, puhelimeni ja laturit. Jos matka-arkku olisi valtava, tunkisin mukaan muruni.

8. Mikä lause liikautti jotakin sinussa?
"And I want you to know I am both happy and sad and I'm still trying to figure out how that could be."
– Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower (kirja ja elokuva)

9. Mikä käynnistää sinut?
Järjestely. Vaatteet kaappiin, tiskit altaaseen, kynät purkkiin, pyykit koneeseen, päiväpeitto paikalleen ja kas, olen käynnissä. Sitten vain oikeiden hommien kimppuun samalla teholla.

10. Mitä haluat tehdä?
Kertoa tarinoita, olla äiti, oppia ajamaan autoa kunnolla, sukeltaa, nauraa vatsani kipeäksi, pussailla, syödä hedelmiä puusta ja marjoja puskasta, olla hirvittävän onnellinen.

11. Jos tässä olisi ovi niin minne se veisi?
Kreikan mummon luo. Tai ehkä Huvikumpuun tai Tylypahkaan.

-ioanna-1. Mitä näet edessäsi?
Tietokoneen ruudun, punaisen lampun, kettu-terottimen. Kevään, pyöräilykelin, jännittäviä asioita, jotka liittyvät uuden oppimiseen. 

2. Millainen on sinun mörkösi?
Minulla on monta mörköä.
Myöhästely on minun oma henkilökohtainen ja sisäinen mörköni, olen alkanut toden teolla miettiä mistä se johtuu ja miten siitä voi parantua. Jos joudun kontrolloinnin kohteeksi, tukahdun. Voiko myöhästely olla sitä, että jollakin alitajuntaisella tavalla kapinoin sääntöjä vastaan? Tämä on kummallista, sillä en halua aiheuttaa vaivaa muille ihmisille. Paradoksi.
Ulkoisena mörkönä näen rahan. On ollut mukavaa olla kuitenkin köyhäkin, en usko liiallisten rahamäärien antavan minulle onnea. Mutta että tulisi toimeen tai rahaa ei tarvitsisi aina miettiä, se olisi mukavaa.

3. Kuuletko musiikkia? Millaista?
Tällä hetkellä musiikki ei raikaa. Mutta juuri kuuntelin putiikilla jukeboksia, josta tuli vaikka mitä hassua. Nauratti.

4. Mihin sinä tapaat kompastua?
Maton kulmiin, kynnyksiin. Kerran melkein lensin kahvilassamme yhden asiakkaan syliin. Onneksi niin ei käynyt, sillä käsissäni oli valtavasti tiskiä.
Kompastun depressiivisyyteen. Olen innostuva ja ahdistuva, toisinaan ahdinko vie voiton. Onneksi kuitenkin perusluonteeni on hilpeähkö, joten synkkyys ei jatku loputtomasti. Ja kuitenkin rakastan melankoliaa. Nämä ovat tällaisia pääjuttuja, joita ei kai tule koskaan tajunneeksi.
Kompastun omaan puhumattomuuteeni. En välttämättä kerro, jos jokin risoo. Mutta en jää pitkiksi ajoiksi muhimaan asioiden kanssa, elämä jatkuu.

5. Kun kurkistat lapsuuteesi, miltä siellä tuoksuu?
Äidin leipomuksilta! Pullalta, sämpylöiltä. Puutarha tuoksui, marjapuskatkin. Äidin mehumaija heitti koko suureen kotiimme oman tuoksunsa. Mummulassa tuoksui pipareilta, lätyiltä. Tätini tuoksui voimakkaalta hajuvedeltä. Vintti tuoksui pukuleikeiltä, sahanpurulta. Itse tuoksuin pihaleikeiltä, lähimetsältä, leikkimökiltä, kirjoilta, lähirannalta. Uin kuin hullu.

6. Missä kävit eilen?
Portsan K-kaupassa ja putiikilla. Ilta kului kotona oman siipan kera. Nukahdin sohvalle jo kymmeneltä!

7.Tämä on matka-arkkusi. Mitä laitat sinne?
Tyhjän vihon ja kyniä, mukavia vaatteita, hulluna kosmetiikkaa ja muita puteleita, kameran, kirjoja. Joskus olisi mukavaa lähteä ilman puhelinta. Mutta se tuskin tulee tapahtumaan. Oman siippani haluaisin mukaan vaikka väkisin. Hän on parasta matkaseuraa mitä tiedän. Matka vahvistaa parisuhdetta, ainakin me olemme huomanneet tämän.

8. Mikä lause liikautti jotakin sinussa?
Nyt tulee monta!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.” Ralph Waldo Emerson
“It is never too late to be what you might have been.” George Eliot
“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” Marilyn Monroe

9. Mikä käynnistää sinut?
Muutama kirjoitettu lause, mielellään sivullinen. Saan päätä selvitettyä heti aamusta. 
Kahvi. Rakastan kahvia. Paljolla maidolla, suuresta kupista.
Pitkä suihku, kosteusvoide, hajuvesi, meikit, puhtaat vaatteet. Kuulostaa ehkä pinnalliselta, mutta kun on puhdas ja kaunis olo, pääsee paremmin vauhtiin.

10. Mitä haluat tehdä?
Kirjoitin juuri viime viikolla listaa aiheesta.
Haluan laulaa (mennä laulutunneille, kuoroon), haluan kirjoittaa, haluan liikkua (joogata ja jumpata), haluan oppia uutta (tämä toteutuu piankin koulun työharjoittelun ja kesän jännän työprojektin kautta), haluan ajatella positiivisemmin, haluan olla valittamatta. Haluan olla ajoissa!
Haluan saada puutarhan, päästä siipan kanssa matkalle, oppia soittamaan jotakin soittimistani, olla onnellinen, rehellinen, lapsellinenkin. 
Osa meni aiheen ohi, mutta menköön.

11. Jos tässä olisi ovi, niin minne se veisi?
 Joko Jerusalemiin tai Krakovaan. Tokiokin käy!

-annu-

This is the second part of Eppu's challenge, answering her 11 questions.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti