torstai 28. maaliskuuta 2013

Papu-makkara-punasipulikeitto


Pakkanen ja soppa kuuluvat yhteen kuin Ross ja Rachel. Mitä kylmempi ilma, sitä enemmän täyteläiset, tuliset ja pippuriset keitot maistuvat. Tässä todella helppo ja nopea herkkusoppa keittoohjeittesi jatkeeksi:

Gordon Ramseyn papu-makkara-punasipulikeitto (kahdelle)

120 g chorizomakkaraa paloiteltuna
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi ohueksi viipaloituna
muutama timjaminoksa
1 tlk valutettuja voipapuja (niitä suuria, valkoisia ja litteitä!)
merisuolaa
mustapippuria
sitruunamehua
kourallinen lehtipersiljaa silppuna

Laita vettä kiehumaan. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja timjami. Paista koko ajan sekoittaen pari minuuttia ja lisää sitten joukkoon makkarapalat. Paistele hetkinen, lisää sitten mukaan pavut ja kaada päälle kieuhuvaa vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 10 min. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla ja lorauta mukaan sitruunamehua. Sirottele joukkoon persilja ja tarjoile!


Ohje on luottokeittokirjastani Pikaruokaa Gordon Ramsayn tapaan ja voin suositella opusta ihan jokaiselle. Reseptit ovat nopeita ja helppoja sekä helposti muunneltavissa. Toistaiseksi jokainen siitä kokeilemani ruoka on onnistunut ja maistunut.

Cold winter weather requires soup. Here's a great recipe for butter bean, chorizo and red onion soup by Gordon Ramsay. Try it out!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti