lauantai 12. lokakuuta 2013

Brunssittelua

Kuva / Photo by Pau
Helsingissä asuessani hurahdin brunsseihin. Siksi Bossaliinaa perustaessa minulle oli päivän selvää, että kahvilassamme noutopöydät notkuisivat sunnuntaisin. Vuosikymmenen vaihteessa koko homma oli vielä melko uutta, nyt vaihtoehtoja on jo melko paljon. Minulta kysytään usein, mikä on paras Turun paras brunssipaikka ja kuka tarjoilee parhaat viikonloppuaamun sapuskat, joten tässä teille kooste omista suosikeistani.

Aulan Jazzbrunssi, lauantaisin klo 11–15, 17€
Mitä brunsseihin tulee, Aula on suosikkimiljööni. Felix ja kaverit soittavat mukavaa musiikkia ja keskiaikaisten raunioiden lomassa tunnelma on leppoinen ja rauhaisa. Kesällä saa syödä kauniilla sisäpihalla lintujen laulaessa auringonpaisteessa. Ruokakin on hyvää (ja se vihreä booli!), mutta tarjonta ei juurikaan muutu viikosta toiseen. Paikalle kannattaa tulla heti klo 11 tai sitten joskus yhden jälkeen, muuten voi joutua odottamaan paikkaa pidempääkin.

Logomo Kitchen, lauantaisin klo 11–15, 19€
Jos haluat kerätä lautasellesi hieman fiinimpää ruokaa, suosittelen Logomon brunssia. Tarjonta vaihtelee lauantaista riippuen, ja se yllättää aina positiivisesti. Itse rakastan hedelmävalikoimaa, jokirapusalaattia ja jälkiruokapöydän leivoksia, mousseja sekä jenkkipannareita. Vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta. Suuresta tilasta löytyy aina pöytä enkä ainakaan vielä ole joutunut ruokaani jonottamaan.


Blanko, sunnuntaisin klo 11–16, 18€
Blankossa on kenties paras yhdistelmä herkkuja ja tunnelmaa. Hämyinen tila on kutsuva ja noutopöydässä iskee valinnan vaikeus. Ähkyltä on hankala välttyä. Viime käyntini lemppareita olivat tuoreet mansikat, kermainen jogurtti, letut ja brownie vaniljajätskillä. DJ tuo tapahtumaan luonnetta, sillä hän ei juurikaan miksaa kappaleita ja soittolistakin on hämmentävä kollaasi vaikka mitä. Suositussa paikassa jonot ovat pitkiä, etenkin jos tulee paikalle heti klo 11.

Fontana, sunnuntaisin klo 12–16, 17€
Fontanan sunnuntaibrunssista löytyy kaikki brunssiklassikot pekonista munakokkeliin, joten jos suhtaudun brunssiin perinteitä kunnioittaen Fontana on sinua varten. Omaan makuuni Fontana on hiukan liian perus, mutta ehkä asiaan vaikuttaa myös itse paikka, jota en itse pidä erityisen viihtyisänä.

Kertun hampparibuffa, lauantaisin ja sununtaisin klo12–18, 13,80€
Krapulaisen ykkösvaihtoehto. Suolaa ja rasvaa ja hiilihappoa. Rehellistä mättöä. Röyh.

Kirjakahvila, sunnuntaisin klo 11–14, 6€ (ei sis. kahvia tai teetä)
Brinkkalan pihan kirjakahvilan brunssilla olen käynyt vain kerran vuosia sitten, joten kokemukseni ei ole aivan ajankohtainen. Brunssin hinnalla saa vegaanisen annoksen, juomat on ostettava erikseen, mutta tuohon hintaan se ei ole kauhea lisäsatsaus. Itse pidän kirjakahvilan leipomuksia hieman mauttomina, mutta kyllä se lautasellinen nälän vie (aina ei tarvitse mässäillä ähkyyn saakka). Brunssin jälkeen kahvilassa on ollut tapana esittää elokuva – voisiko parempaa jälkkäriä toivoa?

I love brunch. In Turku Aula has the best ambience, Logomo has the best food and Blanko has the best combination. Try them out!

-ioanna-

1 kommentti:

  1. Oi ei. Nyt mulle tuli hinku päästä Turkuun takas!! Ei täällä oo mitään vastaavaa (kunnollista) brunssia.

    Tällästä taustadetailia, eli mähän löysin teidän blogin sitä kautta, kun olin siellä viimeksi maaliskuussa, ja viime talvena selailin jotain vanhaa Dekoa, jossa oli Bossaliinasta juttua. Oltiin ihan että jes, tonne on pakko päästä. Kunnes sit selvis, että sitä ei enää oo. Tässä yhteydessä tietoa etsiessä löysin tieni tänne.

    VastaaPoista