maanantai 14. lokakuuta 2013

Ihmissuhdejuhlat

Kuva täältä.
Onni on päästä häihin. Ainakin minusta. Nautin siitä, että juhlinnan kohteena on kahden ihmisen vapaatahtoinen yhteen liittyminen, rakkaus. Vieraat nostavat maljan kahdelle ihmiselle, joiden soisi olevan yhdessä hamaan tappiin asti. Ilmoilla on silloin näkymätön määrä hyvää tahtoa (jos nyt ei ole ollut niin urpo, että on kutsunut oman eksänsä myrkynkeittäjäksi pahaa silmää heittämään). Ja olen myös muuten sitä mieltä, että häihin tulisi voida kutsua vain ja ainoastaan ne ihmiset, jotka ovat rakkaita ja joiden tietää olevan iloisia juhlinnan aiheesta. Me olemme täällä niin vähän aikaa, miksi pitäisi omassa suuressa juhlassaan katsella jonkun puolitutun naamaa ja olla vaivaantunut? Tai kutsua ihmisiä sukulaissyistä. Ihan urpoa, sanon minä!

On syntymäpäiviä, valmistujaisia, ristiäisiä, hautajaisia. Juhlitaan ihmistä, tilanteesta riippuen joko suurella ilolla tai haikeudella muistellen. Mutta kuitenkin. Ihmissuhdejuhlat jäävät pelkkiin häihin. Niitä ei yksinkertaisesti ole.

Kuva täältä. 
Miksi muita ihmissuhteita ei juhlita, joita on elämäänsä halunnut?

Hyvä työyhteisö on arpapeliä. Joko sellaisen saa tai ei. Oma osallisuus työpaikan tunnelmassa on tuikitärkeää, ei mikään tule eteen kuin tarjottimella. Sama pätee ystävyydessä. Jaksanko minä tehdä asioita ystäväni eteen? Olenko kuuntelemassa, kun ystävä korvaa tarvitsee? Tai juoksemassa yössä kuin ellun kana, kun ystävä haluaa irrotella? Kuunteleminen ja oman mielipiteen sanominen, hyvä tasapaino toisen hellimisessä ja kritiikin suoltajana. Ei ole helppoa olla ystävä! Mutta silti se on elämän mauste ja  sydämen täyte, jota ilman olisi puolikas. Vaikka ei ystäviä kylkiluusta kuuleman mukaan olekaan tehty. Mutta heidät on kai pilkottu omasta sielusta ja ripauksella omasta sydämestä.

Haluan ystäväjuhlat. Monet. Koska ystäviä on siunaantunut paljon. Jokaisen kanssa omanlaiset, koska ystävyyssuhteetkin ovat niin erilaisia.

Onko sinulla ollut ystäväjuhlia? Vinkkejä ystäväjuhlapöytään!

Wedding is the only celebration, where people gather together because of relationship. 
I want to celebrate my friendships! Have you ever done that with your friends?

-annu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti