tiistai 1. lokakuuta 2013

Kasvopesun perusteet


Kaikenlaisia naamamömmöjä on kuulkaa tullut kokeiltua. Olen seissyt lukemattomia kertoja naama kirjavana Stokkan tädin edessä kuuntelemassa monologia siitä, miten se tai tuo uusi, monen kympin puteli tuo iholleni taivaskokemuksen. Ja laittanut pennoseni auliisti tiskiin.

Niin, ihoni. Se on perusvaikea. Pinnalta kuiva, mutta silti niin sinnikäs, että jaksaa työntää näppylöitä kaiken sen koppuraisuuden läpi. Liian tuhti ja maitomainen pesuaine tekee siitä rasvaisen ja näppyläisen, liian syväpuhdistava jytky kuivattaa entisestään.

Joskus ihotautilääkärille itkiessäni ihoni ongelmia, hän kaikessa viisaudessaan ohjasi minut pois kosmeettisesta suosta seesteisille vesille. (Itse asiassa kyseessä on sama nainen, joka kertoi minulle myös rakastamistani Grimasin meikeistä. Fiksu akka!)

Nimittäin perusvoiteen ja saippuan äärelle. Ja mikään ei ole ollut enää niin kuin ennen.

Ensin pesen meikit pois Aqualan L -perusvoiteella. Rasva on tarpeeksi kevyt, mutta kuitenkin lialle ja meikille armoton. Silmämeikinpoistoainetta en ole käyttänyt miesmuistiin.

Sitten pesen kasvot vielä Sebamedin Olive Face & Bodywash -"saippualla", jonka ph-arvo on mahdollisimman hipiäystävällinen. Se on mahtavan riittoisaa, vain tippa riittää. Pesun jälkeen kasvot oikeasti tuntuvat puhtailta.

Iho ei kiristele, mutta ei ole rasvainenkaan. Se tuntuu hyvältä, normaalilta iholta. Tällä hetkellä kosteutan kasvoni lahjaksi saamallani Mary Kay intense moisturising cream -voiteella, mikä on ollut kesäkäytössä hieman liian kosteuttava. Mutta talvella se on kylmyyden ja kuivan sisäilman äärellä loistava. Toisinaan ostan mummomaista Bellavitan a-vitamiinivoidetta, joka sekin on mitä parhain kosteusvoide.

Aqualan L ja Sebamed löytyvät apteekista. Suosittelen lämpimästi!

I wash my face with Aqualan L - emollient cream and Sebamed Olive Face & Bodywash. I love those products! My skin feels great; not too dry, but not too greasy either. I haven't used eye make-up remover for ages. You'll find Aqualan L and Sebamed from the pharmacy.

-annu-


1 kommentti:

  1. Kuulostaa järkevältä. Lisäksi suosittelen pesulappujen käyttöä, oma kosmetologini ainakin ilmoitti, että ihon muuttunut selkeästi paremmaksi, luultavasti juuri niiden ansiosta. Pesulappuina voi käyttää esim pieniä vieraspyyhkeitä tai tehdä itse pellava/puuvillakankaasta. Kun miettii, niin eihän kasvohoidossakaan koskaan pestä naamaa pelkällä vedellä vaan pesuaineet, kuorinnat ja naamiot pyyhitään pois märällä liinalla (huom, ei pumpulilapuilla)

    VastaaPoista