torstai 3. lokakuuta 2013

Raakasuklaa, mukava tutustua


Sain Annulta synttärilahjaksi keväällä raakasuklaapaketin, joka sisälsi kaiken oleellisen raakasuklaan valmistusta varten. Olin unohtanut koko boksin olemaasaolon, kunnes siivosin kaappejani pari viikkoa sitten. Perjantaina pidetyn New Girl -illan kunniaksi valmistin meille jälkkäriksi raakakonvehteja.


Itse suklaan valmistus oli todella helppoa. Ensin sulatettiin kookosöljy ja sekoitettiin se agave-siirappiin. Sitten mukaan lisättiin seos, joka sisäsi lucuma-jauhetta, raakaa kaakaojauhetta, maca-jauhetta ja himalajan suolaa. Mössöä hämmennettiin vesihauteessa, kunnes aakaovoi oli sulanut ja massa oli tasaista. Sitten mönjä kaadettiin muotteihin (nekin tulivat paketissa!) ja suklaat siirrettiin jääkaappiin kovettumaan.

Pakkauksessa oli goji-marjoja ja lisäksi olin saanut Annulta kuivattuja mustikoita ja karpaloita konvehtejani varten. Kaivoin vielä kaapistani kuivattua inkivääriä muutamiin valioyksilöihin. Yhtä lailla suklaaseen voisi lisätä pähkinöitä, kookoshiutaleita tai vaikka keksipaloja.


No miltä se sitten maistui? No, ihan hyvältä. Maku oli parempi kuin osasin odottaa. Suurin ero tavalliseen suklaaseen oli koostumus. Raakasuklaa ei ole kermaista ja samettista, vaan hieman rakeista. Kun herkkupala sulaa hieman sormiin, ei se jätä jälkeensä suklaata vaan rasvaa. Raakasuklaa tuntuu suussakin erilaiselta, sillä se ei sulanut samalla lailla samettisen pehmeästi kuin aito suklaa. 

Ehkä siinä olikin suuri ero: raakasuklaata teki heti mieli purra. Kun aitoa suklaata tahtoo sulatella suussa ja nautiskella sen samettisuudesta, raakasuklaata taas haluaa maistella ja pureskella kuin leivospalaa. Parhaimmillaan raakasuklaakonvehtini olivat seuraavan päivänä iltapäiväkahvin kera.


I tried making raw chocolate for the first time! I had a ready package with all the ingredients so it was really easy. I quite liked the taste, it was actually a lot better than I expected. The texture, however, was different from real chocolate. It wasn't as creamy but kind of grainy. It also didn't melt like I'm used to and I found myself wanting to chew on it more. I had some with coffee the next day, and I preferred it like that, substituting a pastry. Chewy and chocolaty. And self-made!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti