lauantai 21. tammikuuta 2012

Sitruunainen kanakookoskeitto

Flunssa iski ja teki minusta räkäpäisen poloisen. Eikä kipeänä sovi mussuttaa, mitä vain. Ehei! Sairaana syödään kanakeittoa. Äitini kreikkalainen kanakeitto on maailman parasta (fakta) ja sillä on poikkeuksetta parantava vaikutus. Valitettavasti emoni ei asu aivan lähellä ja tuon taikakeiton valmistus on monituntinen urakka (onhan resepti peräisin isoäidiltäni, joka on viettänyt noin 30 vuotta elämästään keittiössä). Niinpä jouduin taas turvautumaan omaan kanasoppareseptiini.

Alkuperäisen ohjeen sain vanhalta työkaverilta, mutta olen muokannut sitä hieman. Kanaliemen ohella valko - ja punasipuli, sitruuna ja chili vahvistavat vastustuskykyä ja tekevät hyvää. Itse suosin lehtipersiljaa, mutta se kikkaraversiokin kelpaa. Soppa on nopea valmistaa ja pottujen sijaan voi käyttää myös nuudeleita.Sitruunainen kanakookoskeitto

250 g kanasuikaleita
6 dl kanalientä
400 g kookosmaitoa
1 suuri punasipuli
1 suuri porkkana
1 chilipalko
1 valkosipulinkynsi
4 keskikokoista perunaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
parsiljaa

Pese, kuori ja pilko sipuli, porkkana, chili ja perunat. Kuumenna kanaliemi ja kookosmaito kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon kasvikset ja purista mukaan valkosipulinkynsi. Paista seuraavaksi pannulla kanasuikaleet öljytilkassa. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kanapalat joukkoon ja mausta keitto suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoile persiljasilpun kera. Nam!

Syökää ja voikaa hyvin!I caught a cold. And everyone knows that when you're sick you need to have some chicken soup. My mom makes the best greek chicken soup, but since she lives far away and that dish takes the whole day to prepare, I now have to count on my own lemony and coconutty version Enjoy!

250 g chopped chicken fillet
6 dl chicken broth
400 g coconut milk
1 large red onion
1 large carrot
1 chili
1 garlic clove
4 medium sized potatoes
1/2 lemon juiced
1 tl salt
parsley

Wash, peel and chop up the vegetables. Heat up the broth and coconut milk. Once they boil, throw in the vegetables. While they are cooking fry the chicken in some oil. Once the vegetables are ready add in the chicken, lemon juice and salt. Serve with some fresh parsley. Yum!-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti