keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tee tupsu!

Koiramme oli kotona itsekseen ollessaan saanut hampaisiinsa huolimattomasti jättämäni uuden pipon ja retusoinut sitä uuteen uskoon. Hieno tupsupiponi oli enää hieno pipo, sillä tupsu oli tuhantena langan raatona pitkin lattiaa. Pipo on ajanut asiansa ilman tupsuakin, mutta nyt päätin korjata asian ja antaa pipolle menettämänsä identiteetin takaisin.

Tupsujen tekoa varten on olemassa oma muovinen härvelinsä, joka on käyttövalmis kerta toisensa jälkeen. Mutta koska en sellaista omista (enkä ehkä haluaisikaan), aloitin tupsunteon ala-asteelta oppimani yksinkertaisen tavan mukaan.

Tässä ohje helppoon tupsuiluun:

Mieti minkä kokoisen tupsun haluat tehdä. Itse otin mukin malliksi.Piirrä ja leikkaa kaksi samankokoista ympyrää. Piirrä mallien keskelle pienet ympyrät ja leikkaa. 


Valitse lempilankasi. Leikkaa kerästä pitkä pätkä ja aloita langan pujotus renkuloiden ympäri. Mitä paksumpi lanka, sen nopeammin tupsu valmistuu. Jos leikkaamasi lanka loppuu ennen kuin rinkula on kierretty täyteen, leikkaa uusi pätkä lankaa ja solmi se edelliseen pätkään. Roikkuvat langanpäät saa tasattua tupsun valmistuttua.


Kun rinkulat ovat tiiviisti täynnä kierrettä lankaa, aloita leikkuu pahvien välistä. Kaksi eriväristä mallipahvia auttavat siihen, että näet tuikata sakset niiden väliin helpommin. Kun olet saanut kaikki langat leikattia, pujota pitkä lanka mallipahvien välistä ja solmi tiukasti kiinni. Poista pahvit. 


Jätä tupsun ympäri solmimasi langan päät pitkäksi. Voit ommella tupsun pipoon kiinni niitä käyttäen.Valmis!


Make a pom-pom! 

My dog ate the pom-pom from my new woolly hat. Of course I was able to use it without the pom-pom, but it kept bothering me. So I decided to make a new one.

How to make a pom-pom:
Cut two circles from paper. Make round holes in the middle of the circles. Choose thread and start to thread it through the hole. When the circles are full of thread push scissors in between the two circles and cut the threads. Put a long thread between the circles and tie it tightly. Remove the circles. Sew the new pom-pom to your woolly hat. Ready!

-annu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti