lauantai 24. maaliskuuta 2012

Aamiasmuffinssit

Söin koko talven puuroa aamiaiseksi. Kaamoskausi vaatii lämmintä ruokaa, ja puuroa saa tuunattua aika mukavasti marjoilla, hedelmillä ja masteilla. Ja onhan puurojakin monenlaisia, vaikka itse pitäydyin kauraklassikossa ja ruispuurossa. Sitä paitsi puuro on sopivan pehmeää aamiaiseksi, silloin kun on herännyt vasten tahtoaan, on kiire ja väsyttää niin paljon, ettei jaksa pureskella.

Helmikuussa puuro alkoi jo kyllästyttää ja onnekseni lösin tämän aamiaismuffinssiohjeen. Olen soveltanut alkuperäistä reseptiä hieman joka kerta, mieltymysten ja leivontakaapin sisällön perusteella. Pallerot on näppärä ottaa mukaan ja ne sopivat myös välipalaksi, sillä taikinassa on runsaasti hyvää ja vain hiukan sokeria. Rasvakin on korvattu banaanilla ja omenasoseella. Olen näihin ihan koukussa!


Aamiasmuffinssit (n. 12 kpl)

1,25 dl kaurahiutaleita
4,5 dl jauhoja (itse käytin vehnä- ja ruisjauhoja sekä proteiinijauhetta miehen mieliksi)
0,5 dl pellavansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
2 dl pähkinärouhetta (manteli on lempparini, cashew- ja hasselpähkinäkin passaavat)
1 dl fariinisokeria
1 dl kuivattuja hedelmiä / marjoja (Lidlin kuivatut karpalot ovat todella hyviä!)
1 reilun kokoinen muussattu banaani
1 dl omenasosetta (äiti tunkee laukkuni aina täyteen tekemäänsä omenasosetta, mutta tähän sopisi varmaan jokin valmiskin hedelmäsose)
1 muna
2,25 dl (soija)maitoa
+ hiukan öljyä voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 °C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sotke taikina tasaiseksi. Voitele muffinssipelti öljyllä (oliiviöljykin käy) ja kaada taikina vuoan kuppeihin. Paista noin 15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat ruskeita. Nosta leivonnaiset pois pelliltä ja anna jäähtyä jonkun aikaa. Popsi aamiaseksi, välipalaksi tai iltateen kera.

Herkullisia hetkiä!

-ioanna-

During the winter I had porridge for breakfast every morning. As much as I like it and appreciate the effortlessness it takes to down a plateful half asleep in the morning, by February I was pretty bored with it. Luckily I discovered this recipe, and I've been making my version of these breakfast muffins ever since. Great for breakfast, as a snack or to nibble on with your evening tea. Enjoy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti