perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kevät tuli, lumi suli, poljin ja olin!

Kun kadut lakaistaan hiekasta ja voi ottaa pyöränsä ja uskaltaa sen selkään, on taatusti kevät. Ja se on nyt. Lunta toki vielä löytyy läjittäin, mutta jos se ei eksy tielleni, se ei myöskään haittane.
Lähdin hoitamaan asioita ja sen sijaan, että menisin vain paikasta a paikkaan b ja nopeasti taas kotiin, pysähtelin aika ajoin, nuuhkin ilmaa kuin lintukoira ikään ja vain olin. Oleminen unohtuu liian usein. Miksi pitäisi aina olla matkalla johonkin?


Se on kuulkaas Suomen Joutsen, joka naapurissani napottaa.


Odotan vappua ja lumetonta aikaa ja kesää ja ja ja. Mutta hyvähän se on nytkin. Huominen ei tule ennen kuin tämä päivä on eletty, joten miksi sitä ei yrittäisi elää mahdollisimman onnellisena? Kliseistä! Mutta totta!
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän suollan suuria viisauksia. Jos saan joskus jälkikasvua, tulen kaiketi olemaan se äiti, joka pitää lapsensa häissä 45 minuutin puheen, höystäen sen parisuhdevinkeillä ja pienillä lahjuksilla. Ja jos oikein villiinnyn, saatan vetää samalla humoristisen tuttu juttu -leikin. Jos kyseinen tilanne tulee tapahtumaan, minua saa lyödä paistinpannulla päähän ja raahata nilkoista ulos tokenemaan. Huonot puheet ja leikit häissä ovat pahempaa kuin se, että kävelisi vessapaperia molemmista kengänpohjista roikkuen ja hame sukkahousujen vyötärösaumaan jääneenä paljastaen koko ahterin.
Miten ajatuksenjuoksuni päätyi herkästä elämän pohdinnasta näin kamalaan mielikuvaan?


Aurajoki avautuu mereen. Vielä jäisenä tosin.


Olenko vielä koskaan täällä muistanut sanoa, että Turku on ihana paikka elää ja olla? Tänään minä olin, huomenna pyrin samaan, edes hetkeksi. Hyvää oloa ja eloa, murut! Olitte sitten Turussa tai maailman äärissä.

-annu-


Spring is here! It is official when the streets are clear from snow and sand and I can ride my black bike. A few days ago I was going from place a to place but instead of riding directly to go home, I stopped a few times and just watched the beautiful view and enjoyed it all. I want to learn to be. Not to think how my life is going to be tomorrow or later in the future. Is it good right now?
Have I ever said how much I love Turku? It is a great place for being! Enjoy this day dears!  Wherever you are!

1 kommentti: