torstai 1. maaliskuuta 2012

These are a few of my favorite things/ Helmikuu

Tässä minun helmikuuni parhaimmisto:


Olen soittanut Gotyen Somebody That I Used To Know -kappaletta toistolla koko kuukauden. Alku muistuttaa Baa Baa Black Sheep -lastenlorua, mutta se ei menoa haittaa. Itse asiassa koko Making Mirrors -levy on hyvä, harvemmin vain pääsen tätä kappaletta pidemmälle...


Meillä on kotona käynnissä uusi peli. Kirjoitamme vuorotellen liitutauluumme (liitutaulutarra Leenaelinasta!) elokuvasitaatin ja toisen tehtävä on arvata, mistä leffasta se on. Toistaiseksi kaikki sitaatit on ratkaistu, E on tässä kyllä huomattavasti parempi kuin minä. Tuonkin se päätteli viidessä minuutissa...


Näin helmikuussa monta hyvää elokuvaa, mutta hauskin leffailta vietettiin kotona vanhan Disney-leffan parissa. Hocus Pocus on halloween-elokuva ja aika hauska sellainen. Oli virkistävää katsoa fantasiaelokuva, jossa efektit olivat vähissä. Kaikessa 90-luvun kökköydessään ja kulissimaisuudessaan elokuva tuntui huomattavasti aidommalta, kuin nykypäiväiset silotellut efektikyllästetyt pätkät. Rooleissa mm. Bette Midler, Sarah-Jessica Parker sekä Kathy Najimy. Ehdoton leffa kaikille lapsenmielisille!


Opin helmikuussa uuden sanan (no olin minä siitä joskus jo kuullut): Mamihlapinatapai. Se on yaghanin kieltä, jota puhutaan Chilen eteläisissa saarissa yaghanien keskuudessa. Sen merkitystä on hankala selittää, vaikka se on helppo ymmärtää. Se tarkoittaa katsetta sinä latautuneena hetkenä, kun kaksi henkilöä haluavat molemmat panna jotain alulle, mutta kumpikaan ei saa aloitetta tehtyä. Tiedäthän sen hetken, kun ihastuneet ovat ensimmäistä kertaa suutelemaisillaan? Tai kun heimopäälliköt haluavat lopettaa sotimisen ja julistaa rauhan, mutta kumpikaan ei halua vaikuttaa heikolta? Onpa mahtava sana.


Helmikuun paras löytöni oli ehdottomasti tämä peltinen lelupyssy. En tiedä kuka sillä leikkii, mitä ja koska, mutta pakko se oli hankkia. Tuo olisi ollut täydellinen omiin vakoojaleikkeihini. 


Minulla on tapana merkitä blogipostauksia, joissa on kiva kuva, idea, resepti, kirjavinkki tms. sekä tallennella koneelleni kuvia, joista pidän. Lopputulos on kuvien ja merkintöjen sekamelska, josta en yleensä löydä haluamaani tai löydä sen lähdettä. Kone on jumissa ja niin edelleen. Siksi olen koukussa Pinterest-palveluun. Se on virtuaali nastataulu. Missä tahansa netissä oletkin, voit merkitä Pinterest-taulullesi sivulla olevan kuvan. Siten se on tallessa ja mikä parasta, tauluja voi nimetä ja lisätä mielensä mukaan, jotta kuvat löytyvät helposti. Samalla kuvien lähde säilyy kuvan linkkinä. Palvelussa voi myös seurata ystäviensä kuvia ja etsiä kuvia tietyistä aiheista. Kirjautua voi Facebookin kautta, joten uusia käyttäjätunnuksia ja salasanoja ei tarvitse luoda. Parasta.

My February favourites include Gotye's song Somebody That I Used To Know, Guess the Movie Quote -game that we play at home, Hocus Pocus, the word Mamihlapinatapai, my thrifted toy gun and Pinterest.

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti