lauantai 28. huhtikuuta 2012

Koti kreikkalaiseen tyyliin

Kreikkalaiset kaupunkikodit ovat usein melko kompakteja ja täynnä tavaraa. Vierailemani kodit ovat olleet hyvin sisustukseltaan hyvin samanlaisia: suuret pinnat kuten huonekalut, verhot ja matot (etenkin olohuoneessa) ovat "hienoja" (enemmäkseen lämpimillä kirjavia kuoseja ja suuria koristeellisiakin muotoja). Perinteiset vivahteet näkyvät kovassa käytössä olevissa tiloissa ja tavaroissa kuten keittiöissä, kylpyhuoneissa, pöytäliinoissa, kupeissa ja kannuissa. Luonnollisesti ne yksityiskohdat ovat herkullisempia kuin ne olohuonekalustot.

Saaristojen kodit ovat enemmän minun makuuni. Ihanat valkoiset rakennukset ovat suuria ja ilmavia ja täynnä aarteita, kuten räjähtäneitä vanhoja puisia kaappeja ja astiastoja 50-luvulta. Mutta jos haluat sisustaa kreikkalaisen kaupunkikodin tyyliin, tässä muutamia vinkkejä!

Kirjava suuri matto olohuoneessa on ehdoton.
Valitse pöytäliinaasi perinteinen vaalea kukkakuosi. 
Kokoa ikonit, öljylamput ja uskonnolliset patsaat yhteen paikkaan.
Levittele kaikkialle perheenjäsenten kuvia.
Aviomiehen kuva kuuluu pakolliselle peilipöydälle.
Vessassa vaaleanpunaista.
Säilytysastiat kuten vadit ja purkit on ehostettu kukkakuvituksilla. 
Matkamuistot esille!
Kasveja kaikkialle! Huomaa keittiön kaakeli.
Parvekkeelle lisää kasveja. 
Ja vielä muutama kasvi toiselle parvekkeelle.
Greek city homes are quite compact and cramped, unlike island homes. The homes I've visited all have a few things in common though: a large ornamental carpet in the living room, traditional flowery table cloth, religious memorabilia and candles, lots of pictures of family members all over, a framed paicture of your hubby on the dressing table, pink in the bathroom, traditional flower illustrations on bowls, souvenirs from trips, and lots and lots of plants both inside and out on the balcony. Home sweet home Greek style.


-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti