lauantai 19. toukokuuta 2012

Nigellan aistikas sitruunarisotto

Tutustuin ihanaan Nigella Lawsoniin vasta hiljattain kanavasurffailun tuloksena. Jollain akkainkanavalla näytettiin hänen kokkausohjelmaansa, jota jäin hypnoottisesti töllöttämään. Nigella näes rakastaa ruokaa oikein kirjaimellisesti. Hän hyväilee parsoja sensuellisti, hivelee kasvojaan timjamilla ja hieroo kalkkunaa kiihkeästi. Samalla hän kuvailee raaka-aineita aistikkailla adjektiiveilla joita hän maistelee hienostuneella korostuksellaan. Kokonaisuus on valloittava: Nigella on kuin keittoöseireeni, joka lumoaa katsojan tyystin. Ja reseptit, ne ovat helppoja ja toimivia! Tässä uusi suosikkini, joka on mukailtu alkuperäisestä:

Sitruunarisotto kahdelle

2 punasipulia
60 g voita
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
12 dl kasvislientä
puolikas hyvin pestyn luomusitruunan kuori ja mehu
2 tl rosmariinia
1 keltuainen
1 dl raastettua parmesania
4 rkl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria

Jauha sipuli soseeksi tehosekottimessa (mun Magic Bullet on tähän mitä kätevin!). Kuumenna puolet voista, öljy sekä sipuli reilunkokoisella korkeareunaisella pannulla ja freesaa seosta noin 5 minuuttia. Kuumenna kattilassa kasviliemi ja pidä se kiehuvan kuumana. Mittaa riisit pannuun ja sekoita hyvin, kunnes kaikki jyvät ovat saaneet rasvakylvyn. Kaada kauhallinen lientä riisin joukkoon ja sekoita kunnes neste on imeytynyt. Jatka, kunnes riisi on kypsää (pureskeltavan pehmeää). Reseptissä luki litra vettä, minä käytän aina enemmän, joten tarkkaile kypsyyttä. Mausta risotto sitruunankuorella ja rosmariinilla. Vatkaa munankeltuiainen, sitruunamehu, kerma, parmesaani ja pippuri pienessä kulhossa. Ota kypsä risotto liedeltä ja lisää siihen munaseos, loput voit ja suolaa maun mukaan. Tarjoile parmesanraasteen kera esimerkiksi salaatin kanssa. Nauti kaikin aistein!



I'm in love with Nigella Lawson. I adore her almost as much as she worships food. Listening and watching her is hypnotising: she fondles, tickles and rubs the ingredients, gets really excited about flavours and describes everything with mouthwatering naughty detail in a polished accent. To top it all off, her recipes are easy and delicious. Her lemon risotto is my new favourite. Try it out and enjoy with all senses!


-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti