perjantai 11. tammikuuta 2013

Hyvä, paha kookos


Kookosöljyä on temmottu eri suuntiin. Ruotsalaiset vannovat kookosöljyn nimeen ja suosittelevat unohtamaan rypsiöljyn ja oliiviöljyn tyystin. Huippumallit maustavat teensä lusikallisella kookosöljyä ja pysyvät siksi laihoina. Kookosöljyn kehutaan parantavan sydänsairauksia ja antavan keholle hyviä rasvahappoja.

Mutta sitten esiin astuvat suomalaiset asiantuntijat, jotka heittävät moiset väitteet romukoppaan. "Eivät pidä paikkaansa!" he melttoavat ja iskevät tutkimustuloksia pöytään. Ja mikä siinä on enää mullikoidessa tieteellisten tutkimusten äärellä.

Kukaan ei voi kuitenkaan väittää (ainakaan minulle), etteikö kookosöljy tuoksuisi ihanaiselle ja tekisi ihoa pehmoiseksi. Joten ulkoisesti käytettynä se on enemmän kuin tervetullut kotiini. Päänahkani on edelleen kovin hankala, joten annan kookosöljylle mahdollisuuden parantaa senkin. Kun avasin purnukan, lätkin sisältöä ympäriinsä ja olin liukas kookospallo koko akka. Ihokin kiitteli, öljy imeytyi hyvin eikä jättänyt tahmeaa pintaa. Päähän en ole sitä vielä tyrkännyt, mutta tänään sekin tulee tehtyä.


Kookosöljy sulaa sormissa. Sen kanssa kannattaakin olla varovainen, koska veitsellä otettaessa saattaa veistellä hieman liian ison siivun. Yritän pitää mieleni jonkinlaisessa tasapainossa ja olla uskomatta myös kaikkia niitä ylistäviä puheita, joita kookosöljyn ulkoiseen käyttöön liitetään. Rypyt katoavat, selluliittikin vähenee, tukka kiiltää, iho on kimmoisa, ihottumia ei enää ole eikä tule ja tämän jälkeen onkin jo matkalla kauneuskilpailuihin, kun on niin kaunis ja ihana. Jos päänahkani saisin kuntoon, niin olisin vallan kiitollinen!

-annu-

I bought coconut oil and I'm very exited about it. I will mainly use it for my hair and skin, so I'll keep it in the bathroom. Because my scalp is very difficult, I'm hoping coconut oil will help with that as well. Can't wait to try it out! Maybe I'll put it on my head for a night and see magical results in the morning!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti