sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mysli


Mysli on talviruokaa. Sitä kuuluu lusikoida villasukat jalassa mielellään peiton alta pakkasen paukkuessa ikkunan takana. Syön sitä usein iltapalaksi maidon sekä marjojen tai banaanin kera. Koska myslipurnukkani oli typötyhjä, keräilin kaapista ainekset ja pyöräytin oman versioni. Bonuksena kotona tuoksui jumalaiselta koko sunnuntain.

Pähkinämysli

4 dl kaurahiutaleita
4 dl ruishiutaleita
3 dl pähkinärouhetta
2 dl siemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 tl inkivääriä
1,5 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
1 dl vettä
0,5 dl hunajaa
4 rkl auringonkukkaöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.Valmista vedestä, hunajasta ja öljystä tasainen liemi ja kaada se seoksen päälle. Sekoittele ja puristele liemi mysliainesiin käsin, niin että sitä on tasaisesti kaikkialla. Kaada mysli leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista 200 °C 20–30 min. Kääntele seosta tasaisin väliajoin, jotta se paahtuu tasaisesti. Varo, ettei mysli kärähdä! Ota uunista ja anna viiletä. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.


Mysliin voi koota oikeastaan ihan mitä vain haluaa ja komerosta sattuu löytymään. Minulla oli joululeipomisista jäänyt manteleita, pekaaneita ja saksanpähkinöitä, joten hakkasin ne rouheeksi. Siemeniksi käytin seesamin-, pellavan- ja auringonkukan siemeniä. Aivan yhtä hyvin voit käyttää muita pähkinöitä tai siemeniä tai kuivattuja hedelmiä, rusinoita tms. Jos komerossa olisi ollut kuivattuja karpaloita olisin ehdottomasti viskannut niitä mukaan. Hunajaksi valikoitui joululahjaksi saamani inkiväärihunaja, joten lopputulos oli vahvan inkiväärinen. Myös mausteita varioimalla saa erilaisia makuelämyksiä, kokeile vaikkapa vaniljaa tai kardemummaa!

 I love granola in the wintertime. This time I made my own and it's so easy – just mix in whatever you want and bake! I used different oats (8 dl all in all), cruched nuts (3 dl), different seeds (2 dl) and coconut (1 dl) for the base, then seasoned it with ground cinnamon (1,5 ts) and ginger (1 ts). I mixed it all up and then prepared a syrup from water (1 ld), honey (0,5 dl) and sunflower oil (4 tbls). I poured the syrup over the granola and mixed it in well by hand. Then I just baked it for about 20 minutes stirring it around every now and then. Yum!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti