sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kirjamatkalla


Sain äidiltäni joululahjaksi kasan kirjoja. Pääasiassa pakettiin oli päätynyt Roald Dahlin tuotantoa (niistä lisää joskus toiste) ja sitten tämä: Sibella Courtin Nomad. Se on reissaajan sisustuskirja, joka hakee inspiraationsa Japanista, Italiasta, Intiasta, Syyriasta ja Meksikosta.

Court on rakentanut upeita tiloja ja mielikuvia herättäviä installaatioita matkoilaan näkemänsä ja kokemansa pohjalta. Kuvat ovat runsaita, usein minun makuuni liian sekaisiakin, mutta ne ovat täyttä tavaraa. Huoneita maistelee silmillään hetken jos toisenkin. Tuota voisin kokeilla, onpa loistava idea, ihan kuin Italiassa!

Kirjan kaksi ja puolisaataa sivua on sullottu täyteen yksityiskohtia, materiaaleja, upeita värimaailmoja, kohteen henkeen tuunattuja perusesineitä, mielikuvituksellisia esillepanoja, nippelitietoa, vinkejä ja tunnelmointia. Herkulliset kuvat herättävät muutkin aistit – yhtäkkiä kuulen basaarin hälinän, tunnen pellavan päivettynyttä ihoani vasten ja haistan meren. 
 
My Mom got me Sibella Court's Nomad for Christmas. It's an interior design book inspired by travels to Japan, Italy, India, Syria and Mexico. I absolutely love the flavorful pictures dripping with colour, atmosphere and delicious details. I can almost smell the sea, hear the bustle of a bazaar and feel the linen on my skin.

-ioanna-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti