keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kotitekoiset suolakurkut

Rakastan suolakurkkuja, mutta jostain syystä unohdan aina ostaa niitä kotiin. Viikonloppuna suolakurkkuhimo iski jälleen. Koska kaupan tädit ja sedät kirmasivat kaikki niityillä tekemässä taikoja tai tanssimassa juhannussalon ympäri, ei auttanut kun ryhtyä itse säilömään. Onneksi suolakurkkuset eivät vaadi kummoisia aineita ja itse valmistukseen menee vaivaiset viisi minuuttia jos sitäkään. Hankalinta on jaksaa odottaa seuraavaan päivään, että kurkut ovat maustuneet. Huomasinkin poikkeavani vähän väliä kurkkaamassa jääkaappiin, miten pikkukurkkuseni voivat. Toivottavasti ensi vuonna saan viettää juhannusta flunssatta niin keksin suolakurkkupaapomista parempaa tekemistä.


Suolakurkut, 1 pieni purkillinen
(ohje täältä)

2 avomaankurkkua
kokonaisia maustepippureita
tilliä
1,25 dl vettä
1,25 dl etikkaa (itse käytin omenaviinietikkaa)
1 tl suolaa
0,5 rkl sokeria

Viipaloi kurkut ja tunge ne purkkiin maustepippurien ja tillin kera. Sekoita muut aineet keskenään, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada neste purkkiin. Avot! Anna maustua ainakin yön yli jääkaapissa. Mitä pidempän kurkut säilyvät, sitä pehmeämpiä ja mausteisempia niistä tulee.


I love pickles! For some reason I just always forget to buy them. Luckily, they only require a few ingredients and are super easy to make! I used this recipe to make mine, try it out!


-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti