maanantai 11. kesäkuuta 2012

Uusi alku

Torstaina oli Retrobotin avajaiset. Heräsin jo puoli kuusi, koska jännitti niin pirusti. Vatsan pohjassa kihelmöi, sydän rummutti rinnassa enkä malttanut olla paikoillani hetkeäkään. Hyvä sinänsä, sillä tekemistäkin oli vielä hiukan.

Hain vintistä maton. Kävin kaupassa. Kasasin vaatteeni. Kirjoittelin hieman. Saatuani browniesit uuniin painuin suihkuun. Koska päivä oli merkityksellinen tuntui peseytyminenkin tärkeältä rituaalilta. Nyt olin puhdas uutta koitosta varten.

Mertta tuli noutamaan minut, kolme kassiani ja viisi kiloa suklaisia hyvyyksiä. Hihkuimme, hihitimme ja koetimme saada toisemme ymmärtämään, mitä oli tapahtumaisillaan (en usko, että onnistuimme). Putiikilla oli pari hommaa vielä kesken ja kaikilla omiakin asioita hoidettavana. Menin hermosauhuille, mutta Vogue teki minusta vain levottomamman.

Todellisuus iski tiedotteita lähettäessäni. Kun meiliin ilmestyi teksti "Viestisi on lähetetty" oli homma selvä. Niin se vain on, meillä on nyt oma second hand -liike. Ihan virallisesti.


Kolmelta ihana kampaajaystävämme Eva koputteli oveen. Uuden kampaamon Studio Eva W.:n omistaja halusi ehdottomasti laittaa päämme juhlakuntoon avajaisten kunniaksi. Minä valitsin lainekiharat huivilla, Mertan polkka suoristettiin ja Annulle taiottiin iso kiharapehko Dolly Partonin henkeen. Eva on niin etevä, suosittelen hänen kätösiään ihan joka kuontaloon!

Viideltä DJ pyöräytti levyn soimaan, Mertta ja minä kiipesimme ikkunalaudalle ja Annun avatessa oven revimme ikkunasta paperit. Se oli päivän kohokohta! Papereiden takaa paljastui lauma innokkaita asiakkaita / vieraita ja valo tulvi puotiimme. Ja sitten juhlittiin!


Kaupassa oli melkoinen hälinä, pukukoppiin oli hetken aikaa jopa pienoinen jono. Saimme kukkia ja kuohuvaa, halauksia ja kehuja. Tutustuimme naapureihin ja näimme pitkästä aikaa vanhoja tuttuja. Poksautimme takahuoneessa pullon auki, kikatimme ja kulautimme! Tanssimme ja lauloimme, otimme kuvia ja poseerasimme. Nautimme ihan joka hetkestä. Ja elimme sen kaiken uudelleen Aula Cafén pihalla kesän ensimmäisessä ydintalvipuutarhassa. Oi mikä päivä!

On ihanaa nähdä, kun oma haave toteutuu. Mutta vielä parempaa on saada hyvä vastaanotto. Kiitos siis kaikille kannustavista sanoistanne ja vilpittömistä onnitteluistanne.
Ja tytöt: olen meistä ihan tosi ylpeä!

-ioanna-

3 kommenttia:

  1. Voi jospa oisin saanut olla mukana! Mutta onnea, ja tulen muuten varmasti kurkkaamaan kauppaa :D

    VastaaPoista
  2. Siis yritättekö vihjata, että minun tulisi muuttaa Turkuunperustamalla kaikkea mukavaa?

    VastaaPoista