tiistai 5. kesäkuuta 2012

These are a few of my favourite things / toukokuu

Talvi (marras–maaliskuu) on minulle yhtä taistelua. Taistelen pysyäkseni hereillä, lämpimänä, kuivana ja masennuksen tällä puolin. Siksi kevät on niin vapauttavaa, se on kuin rauha pitkän sodan jälkeen. Ja toukokuu on kuin koko vuoden perjantai: kaikki ihana ja paras eli kesä on ihan tuossa noin! Valo, vehreys ja lämpö lisäätyvät pikkuhiljaa ja elo on helpompaa. Ihmiset kaivautuvat vappuna koloistaan jo ovat iloisia, juhlitaan äitejä, vietän syntymäpäiviäni ja koulut päättyvät. Ei tarvitse enää käyttää sukkia. Tässä toukokuun parhaat jutut:


Hienoin kirjasto koskaan missään on varmasti Unkarin Pannonhalman luostarin kirjasto. Vau.


Pengoin viikko sitten vanhempieni vinttiä. Vietin pölyn ja tomun keskellä yhteensä viisi tuntia, niistin mustia kökkäreitä vielä kaksi päivää myöhemmin. Vastaan tuli myös leluarkkuni, jota en ehtinyt kaivella, ainoastaan päällisin puolin vilkaista sen sisältöön. Ja kas mitä löysinkään! Ensimmäisen rannekelloni! Täytyy viedä se kellosepälle, jospa patterinvaihto tekisi siitä taas käyttökelpoisen.


Olen aina pitänyt pestosta ihan valtavasti, enkä vain pastan kanssa vaan leivällä, mausteena, kastikkeena, pottujen kera yms. Nyt olen löytänyt uuden suosikin: Pirkka Arabbiata pesto. Tulista, hiukan makeaa ja niin addiktoivaa! Tämäkin sopii ruisleivälle, kermaviilin mausteeksi, couscousiin, perunoihin, pastaan...

Kuva / Photo
Kuuntelin toukokuussa melko moneen otteeseen Norah Jonesin uutta Little Broken Hearts -levyä ja kuuntelen sitä toistekin. Levyn alkupään kappaleet erityisesti kolahtavat hiukan samaan tapaan kuin Lana Del Rey. SItäpaitsi gridhouse-tyylinen levy on hienon näköinenkin.


Yksi vuoden kohokohdista on ehdottomasti Vappupäivän piknik. Vaikka jäimme tänä vuonna tuomariston huomioimatta, oli päivä jälleen mitä ihanin! Kunhan ilma tuosta kohenee niin taidan lähteä piknikille Turun Linnan puistoon.


Budapestin kirpputoreilla oli vaikka mitä hienoa, mutta tämä kamera-rintakoru oli kyllä löytöjen löytö! Sen sisältä löytyy vielä kuvia Dresdenistä, koru taitaa olla vanha matkamuisto.


I love May. It's like the Friday of all months, at the threshold of summer! My favourite things in May were the library at the Pannonhalma Monastery in Hungary, finding my first watch, Arabbiata pesto, Norah Jones's new album Little Broken Hearts, our May Day -picnic and this lovely brooch I thrifted in Budapest.


–ioanna–

1 kommentti:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista