keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kas, kosmetiikkaa


Kah, minä pidän kosmetiikasta. Voisin olla meikkihyllyjen välissä puteleita tutkien tovin jos toisenkin, ostaa kymmenittäin huulipunia, kynsilakkoja, voiteita, luomivärejä, hajuvesiä. Mutta enhän minä niin tee.

Mutta toki niin on tullut joskus tehtyä. Kaapit mollottavat jos jonkinlaista mömmöä, enkä tahdo löytää mitään mistään. Niin, ja ne meikitkin vanhenevat, valitettavasti. Kannattaakin ottaa kahden vuoden virstanpylväs ja säilyttää vain sen ajan sisällä ostetut tuotteet. Huulipunissa voi olla hövelimpi, samoin hajuvesissä. Mutta rasvat ja silmämeikit! Heitä hyvä ihminen pois! Eivät enää tee luvattua ja pahimmillaan saat ihottuman tai muun kutkan.

Olen kova terottamaan meikkikyniä. Ja se on kuulkaas hyvä se! Bakteeripää lähtee roskiin ja kynäily on puhtoisempaa.

Mutta niin, kävin ostamassa kosmetiikkaa. Ja tämä vain siksi, että kävin läpi meikkejäni ja heitin surutta vanhoja luomivärejä pois. Parhaiten huomaa ne eniten käytetyt värit, koska niissä ei ole enää kuin purnukan reunoja hivelevät rantut jäljellä. Joten miksi säilyttäisin violettia luomiväriä, jos en kerta kaikkiaan ole koskaan siinä viihtynyt?

Olen aiemminkin käynyt Punanaamiossa ostoksilla (lähinnä hankkimassa hauskoja peruukkeja ja tekoneniä), sillä sieltä löytyy mainio kosmetiikkahylly. Olen kuullut Punanaamiosta löytyvästä Grimas-tuotesarjasta paljonkin kaikenlaista, ylistyksestä epäilyksiin.

Itse ostin taannoin Grimasin meikkivoiteen, sillä olen aina ollut tykästynyt Joe Blascon kakkumeikkivoiteeseen. Se on kuivalle iholleni tarpeeksi märkää, se antaa ihon hengittää mehiläisvahan ansiosta, mutta on kuitenkin peittävää. Ja sitä ei sovi laittaa kuten on muita meikkivoiteita tottunut laittamaan, sillä pigmenttiä on pienessä määrässä paljon enemmän.

Niin, sain siis vihiä, että Grimasin meikkivoide olisi hyvinkin samanlainen kuin Blascon, tosin kuusi kertaa halvempi. Ostin ja tykkäsin.


Nyt päätin satsata luomiväreihin, sillä mustaa ja valkoista tarvitsee aina ja juuri ne olivat lopussa. Grimasin kaikki meikit ovat halpoja, neljän paletti luomivärejä maksoi vain noin 26 euroa. Ja mustasta saa veden kanssa pehmeän rajauksen tai smokey eyes -silmämeikin. Ehdotin jo kaveria uhriksi, sillä toisten meikkaaminenkin on suurta huviani.

Vaikeinta oli valita värit, sillä niitä on laidasta laitaan, helmiäisenä ja mattana. Otin kolmanneksi väriksi petroolinsinisen, jonka kehutaan pompauttavan siniset silmät esiin päästä kuin pellen laatikosta. Otin myös vaalean oranssin, sillä Grimasin luomivärit sopivat myös poskipuniksi. Eli samalla värillä koko pärstä, kätevää!

Yksi kaverini sanoi, että hänen mielestään Grimasin luomivärit varisevat. Toinen taas sanoi niiden toimivan. Mene ja tiedä. Kerron, kun kokeilen. Niissäkin on paljon pigmenttiä, joten pitää varoa pandaefektiä, jos sellaista ei vältsisti halua kouluun mennessään.

Palaan tähän asiaan, kun olen aikani maalaillut. Nyt yritän olla muilla kuin Grimasin nurkilla, sillä sinne jäi sata muutakin väriä, jotka haluaisin! Ostopihistelyni on vaarassa!

-annu-

 I loooove cosmetics. And I have been busy buying them. But that's not good. I don't need all of that and cosmetics as most things have a use by date as well. It is important to not to use too old stuff, as it can be bad for your skin and eyes. I went through my make up and got rid of old things. Then I went to buy new stuff, which I really need. White and black eye shadow, petrol blue and salmon. I bought these Grimas cosmetics from Punanaamio. They are so cheap! I'll let you know if they are worth recommending or not.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti