perjantai 1. helmikuuta 2013
Paahdetut kikherneet
Kikherneistä saa oivallisen vaihtoehdon suolapähkinöille, kunhan palkokasveihin sekoittelee hiukan öljyä sekä mausteita ja paahtaa ne sitten uunissa. Makuvariaatioita saa öljyjä ja mausteita vaihtamalla. Kikherkuista taitaakin tulla uusi leffailtavakioni.
Paahdetut kikherneet
1 prk säilöttyjä kikherneitä
n. 2 rkl oliiviöljyä
2,5 rkl chilijauhetta
1 tl merisuolaa
Valuta herneet ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kaada öljy ja ripottele mausteet kikkien päälle. Sekoittele, jotta kaikki herneet maustuvat tasaisesti. Paahda 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes herneet ovat kuivia ja kullanruskeita. Nauti lämpimänä ja maltillisesti, jotta herkkua riittää alkukohtauksen jälkeenkin.
Roasted chickpeas are my new favourite movie night snack. You can vary the flavour by trying different oils and spices. I mixed together 1 can of drained chickpeas, 2 tbsp olive oil, 2,5 tbsp chilipowder and 1 ts sea salt, and roasted them in the oven in 200°C for about 40 minutes. Then I made my self comfy on the couch, pressed play and dug in.
-ioanna-
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam!
VastaaPoistaJa maiskis!
Poista-ioanna-