tiistai 19. helmikuuta 2013

Selkä kuin morsian


Olen pitsikäs. Rakastan pitsiä! Sisälläni asuva vanha mummo hihkuu, kun heitän pöydän tai itseni päälle tätä kädentaidoista jalointa lajia.

Tiedän, että Raumalla valitaan joka vuosi pitsimissi. Pitsimissi! Olisin ehkä paras! Mutta jos se pitää sisällään nypläystä, pitää minun valitettavasti jättäytyä kisasta. En ole koskaan nyplännyt ja se näyttää niin haastavalta hommalta, että voi pojat. Hatunnosto vain teille kaikille nyplääjille. Teitä on lukijoiden joukossa varmasti tolkuttomasti.

Kävin Eurokankaassa hivelemässä kangaspakkoja. Ja vaikka kuinka katselin kaikenlaisia kuoseja, niin suuntani oli vankasti pitsiläjään suuntaava. Sulloin käteni kangaskasaan ja vetelin toinen toistaan ihanampaa pitsiä esiin. Ja sieltä se löytyi, juuri sopiva pitsi paitaani!

Jaa niin mihin paitaan? No, ihan tavalliseen kauluspaitaan, josta purin selkäosan irti. En ole maailman taitavin ompelija, mutta tämä johtuu vain siitä, koska äitini on ammatiltaan ompelija ja tuli aina hirnumaan selkäni taakse, kun raivosin ompeleeni äärellä. Tästäkin huolimatta yritän aina sinnikkäästi! (Äiti antoi kyllä aina omia pikkuhommiaan minulle tehtäväksi. Osaan esimerkiksi purkaa ja piirtää kaavoja ihan hemmetin hyvin.)


Niin, purin selkäosan ja käytin selkäkappaletta kaavana pitsiin. Leikkasin pitsistä leveyssuunnassa hieman suuremman, jotta sain yläreunaan rypytyksen. Ompelin pitsin paitaan, tein helmasta pyöreän ja valmista tuli. Hankalin kohta oli kankaan istuttaminen hihakappaleisiin, mutta aijaa hei, pystyin siihenkin. Tämä olkoon positiivinen läimäisy sellaiselle, joka pelkää kaikkea ompelukoneeseen liittyvää. Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä! Jos hermot menee, niin ei hätää! Se menee parhaimmillakin ompelijoilla!


Kuvasin paidan ilman minua sen sisällä. Kuvautin itseäni siipallani kahteenkin eri otteeseen, mutta se meni loppujen lopuksi Tää ei oo hyvä, ota uus -sähläykseksi ja vaikka kuvia oli tuhottomasti, olivat ne kuitenkin jotenkin pöllöjä. Vaikka paitahan ei ole lainkaan pöllömpi, eihän?

Ihanaista päivää, murut! Pitsillä tai ilman! (Pitsillä pliis!)

-annu-


I loooove lace. In Rauma they choose Miss Lace every year at the Lace Week carneval. I would totally be the best! 
I sewed some lace onto the back of one of my blouses. It turned out fine, didn't it? It is nice to make  changes to ordinary clothing to give it a little enhancement.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti