lauantai 23. helmikuuta 2013

Valitusvirrestä irti!


Valitusvirren laulaminen on joskus niin huomaamatonta. Sitä vain levittää ikävää ja kalsaa tunnelmaa ensin oman päänsä ja sydämensä täyteen, jonka jälkeen poksauttaa suunsa auki ja pilaa kaikkien muidenkin elämän. Tai turhan dramaattista, ehkä sitä pilaa vain muiden päivän tai sen hetken. Tuskin kenenkään sanoilla on niin suurta vaikutusta, että koko elämä menisi muusiksi. Toivottavasti.


Uusin Trendi sisälsi jutun valittamisen lopettamisesta – juuri siitä aiheesta, jota olemme Retrobotissamme miettineet. Valittaminen loppuu, kun tiedostaa valittavansa. Siitä on tullut monelle tapa, johon ei edes kiinnitä huomiota, joten siitä irti pääseminen vaatii ensimmäiseksi oman käyttäytymisen ja puhumisen tarkkailun.

Omat keinoni turhan negatiivisuuden suoltamiseen ovat seuraavat:

Kirjoita joka aamu kirjaan kolme sivua ajatusvirtaa, kuten taannoin yhdessä postauksessa kerroin. Kun ei ajattele kirjoittamistaan sen enempää, siirtää huolet ennen päivän aloitusta sivuille. Tämä jo vähentää valitusta!

Kuuntele itseäsi. Mitä tuli taas puhuttua? Ja miksi? Eikö asioihin voisi vaikuttaa niin, että valittaminenkin loppuisi?

Valitatko siksi, että se nyt vain on tapana omassa lähipiirissäsi? Valitatteko usein yhdessä? Onko se, että ei valitakaan, paremminkin särö yhteiselossa kuin tervehdyttävä tapa? Pyri keventämään valitusta. Jos se ei tuttaville sovi, vaihda seuraa.

Onko valittaminen helpompi reitti kuin asioihin tarttuminen? Oletko aina halunnut vaihtaa työpaikkaa, mennä opiskelemaan unelmiesi alaa, aloittaa uuden harrastuksen? Unelman toteuttaminen on joskus niin pelottavaa, koska kukaan ei voi olla varma mitä niiden takana on. Oliko unelma realistinen vai tuliko taas petyttyä? Se riski on kuitenkin otettava, varmoja emme voi olla mistään, jos emme vain kokeile, pety ja kokeile silti taas.

Kynä suuhun! Päämme on sen verran huijattavissa, että tekohymykin saa aivojen serotoniinituotannon liikeelle. Kynä suussa tulee hymyiltyä suuresti, joten paska päivä voi pelastua pelkästään tällä taktiikalla. Huijaa siis päätäsi!

Sano kivoja asioita! Kun kehut muita, oma olosikin kohenee. Ja kun kehuttava saa hyvän mielen, hänkin toivottavasti jatkaa samalla linjalla. Lumipalloefekti on valmis!

Ja miksi kuvat termarista ja kahvikupista liittyvät tähän? No, olen valittanut kahvinkeittimestämme jo pidemmän tovin. Se keittää ihan hyvää kahvia, mutta polttaa kahvin pannuun kiinni ja on sitten kitkerää ja kamalaa. Uuden kahvinkeittimen ostaminen ei ole vaihtoehto, kahdesta syystä. En halua ostaa mitään. Ja toiseksi, olen tällä hetkellä niin köyhä, että jos ostaisin kahvinkeittimen, haluaisin sijoittaa hyvään, joka on kovinkin kallis. Ja mitä sitten eräänä virttyneenä aamuna keksin? Termarin! Kahvi on siinä pehmeää ja kuumaa, eikä tuo mintunvihreä pallero ole ollenkaan pöllömpi näky pöydällä. Kas, kun lopetin valittamisen ja mietin ratkaisua ongelmaani, parani aamuni pienellä keinolla.

Että tällaista tällä kertaa! Älä valita!

-annu-

Sometimes it's easier to complain than to think positive. But believe me, and I think you already know, a positive attitude towards life is healthier and gives you energy, happiness and hope! What could you do about the things you complain about? Start changing your life by concentrating on you and the things you talk about. Say positive things, compliment others and yourself, write down your worries, put a pencil to your mouth and smile! Easy little things for a better life.

2 kommenttia:

 1. Ihmiset valittavat kylläihan turhasta! Monelle se tuntuu olevan ihan tapa.
  Tosi kaunis muuten toi turkoosi kannu.

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin! Termaristani on tullut kaverini jokaiselle aamulle. :)
  Itselleni valittamisen tietoinen välttäminen on vielä niin alussa, että siitä pitää muistuttaa itseään joka päivä. Mutta ei saa antaa periksi! Pienin askelin! :)
  -annu-

  VastaaPoista