sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hassun hieno maapallo

Lehmityttö jättää poninsa parkkiin El Pasossa lokakuussa 1939.
Juhlavuotensa ansiosta 125-vuotias National Geographic perusti blogin, jossa se julkaisee vanhoja jostain arkistojen perältä löytyneitä kuvia. Filmille on taltioitunut niin alkuperäiskansoja, kaupunkilaisten arkea kuin luontokuviakin, ties mistä kaikkialta maailmasta. Hienoja otoksia voisi ahmia tuntikaupalla – voi millaista maapallolla on ja on ollut! Ihme pallo, ihme otuksia pullollaan. Ihanaa.

Leirillä Cinnamon Bay:ssä Neitsytsaarilla vuonna 1968.
Ulkouimala täyttyy uimareista Tonavan rannalla tammikuussa 1930.
Leijonankesyttäjä kantaa urosjellonaa Moskovassa vuonna 1966.
Turistit ratsastavat apatosaurus-patsaan ohi Etelä-Dakotan dinosauruspuistossa vuonna 1956.
National Geographic celebrates 125 years this year! Thanks to its respectable age the magazine has started a blog with old random pictures from across the years. Pictures feature anything you can imagine. And then some more. What a wonderful planet we have and have had. And what ridiculously lovely creatures inhabit it.

-ioanna-

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, vaikka bengalintiikerit on kyllä tuolla takaosissa, urosleijonaahan mies kantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos vaan. Taisin lukaista kiireessäni alkuperäisen kuvatekstin ja mieleeni jäi vain bengalit... :) Mutta hieno kuva, eikö?
   -ioanna-

   Poista
 2. Kiitos tästä linkistä! Rakastan katsella vanhaa aikaa valokuvina, ja tuskin olisin tähän törmännyt ilman sua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Onko retronaut.com sinulle tuttu? Siellä on hirmuisesti hienoja kuvia menneiltä vuosilta. Jos pidät julkimoiden vanhoista kuvista, kannattaa myös kurkata thisisnotporn.net sekä awesomepeoplehangingouttogether.tumblr.com

   -ioanna-

   Poista
  2. Kiitostan vinkeistä. Pitää tutustua, joskaan julkkisten kuvat ei sieltäkään niin paljoa kiinnosta. Eikä tänä päivänäkään :)

   Poista
 3. Upeita kuvia, kiitos vinkistä!

  Pitääpä vielä huomauttaa, että Danube on noin kotoisasti Tonava. :) (Gellértin kylpylä sijaitsee Budapestissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olenpas ollut huolimaton, syytän kiirettä :) Budapest on ihana! Kenties ensi visiitillä käyn paikan päällä...

   -ioanna-

   Poista
  2. Totta, Budapest on ihan mielettömän ihana! Jokunen viikko takaperin pulikoin Széchenyin kylpylässä, Gellért pitää varmaan kokeilla seuraavalla reissulla :) Sen ulkoallas ei kyllä näyttänyt yhtään niin houkuttelevalta räntäsateessa...

   (Oliko Ioanna-blogi muuten sinun joskus? En ole vielä ehtinyt lukea tämän blogin postauksia niin pitkälle, että olisin todistanut asian itselleni suuntaan tai toiseen!)

   Poista
  3. Mikä blogi? Minä olen pitänyt ainoastaan tätä sekä Bossaliinan ja Retrobotin blogeja. Tähän saakka kaikki blogit ovat olleet yhteisprojekteja.Onko jollain kaimallani siis oma blogi? Vinkkaa ihmeessä!

   i

   Poista
  4. Tykkäsin kovin Ioannan-nimisestä blogista, jonka pitäjä pisti pillit pussiin suunnilleen vuosi sitten. Toivottavasti kaimasi blogi hyppää vielä joskus eteen, sitä odotellessa käyn läpi teidän arkistoanne - ei paha vaihtoehto! :)

   Poista