perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tänään minä kävin torilla ja mietin

Jäin bussista Kauppatorilla ja kävelin torille. Hyisestä ilmasta huolimatta nuo rakkaat kojut seisoivat siellä. Kuinka armoton työ! Koota myyntipöydät, teltat, latoa myytävät tuotteet, myydä ja palvella, kunnes on aika purkaa kaikki taas autoon, ikään kuin siellä torilla ei oltaisi koskaan käytykään. Harvassa ovat ne päivät, kun torimyyjät jäävät kotiin. Silloin pitää olla aivan hirvittävä ilma.

Niin, torille siis oli matka. Ostin kaksi kesäkurpitsaa, kaksi purjoa, litran kirsikkatomaatteja, kaksi kurkkua, neljä päärynää, kaksi omenaa, neljä mandariinia. Maksoin kuusi euroa.


Aina kun lähden torilta kantamukset kassissa, ihmettelen. Melkein täyteen ääneen. Miten siellä voi olla niin halpaa. Ja miten ihmeessä en käy siellä useammin. Se vaatii käteistä ja hieman lisäaikaa. On kaiken sen väärti.En jaksa enää talvea. Se vain on ja on. Ei tajua lähteä. Haluaisin pyöräillä, mennä siten kuin minua huvittaa. Haluaisin nähdä jotakin vihreää, kuulla lehtipuiden suhinan, ottaa nokoset Linnan puistossa, seurata ukkosta sisältä ja mennä torille katsomaan torimyyjiä, jotka eivät paleltuisi seisaalleen.

Torin ja kevään odottamisen lisäksi editoin radiojutun, tunsin oloni kipeäksi, kaihosin ja murehdinkin. Mieluummin murehtisin t-paidassa kuin karvareunustakissani. Mieluummin en murehtisi ollenkaan. Mieluummin ottaisin ihan muunlaisen kevään kuin viime vuotinen. Mieluummin katkaisisin tämän alkaneen vuoden murheet tykkänään ja heittäisin hankeen.

-annu-

I went to the Market Square and bought lots of vegetables. I recommend it to everybody, it is so cheap. 
I am waiting for spring to come. I am sick of this winter. Hopefully spring will bring lot of good things with it. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti