tiistai 9. huhtikuuta 2013

Nopsa palak paneer



Intialainen ja nepalilainen ovat mitä parasta talviruokaa (ja sanoipa kalenteri mitä hyvänsä, tuolla ulkona ON vielä talvi). Mausteiset mössöt täyttävät lohdullisesti, juuri niin kuin kylmällä ilmalla ruoan kuulukin. Yksi ehdottomista suosikeistani on palak paneer, pinaattikastike paneer-juustosattumin. Kunnollisen perinneruoan valmistus ei käy ihan kädenkäänteessä, mutta tämä maukas versio on herkullinen oikotie.

Nopsa palak paneer

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä (minä käytin seesamiöljyä)
1 tl garam masalaa
1/2 tl juustokuminaa
1 rkl raastettua inkivääriä
300 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
n. 200 g kotijuustoa
1/2 tl suolaa

Kuullota hienoksi silputut sipulit pannulla öljyssä. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja inkiväärillä. Hämmennä muutama minuutti, jotta maut pääsevät valloilleen. Lisää jäinen pinaatti ja hämmentele, kunnes pinaatti on sulanut ja ylimääräinen neste on haihtunut. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Lisää kuutioitu juusto, sekoita ja mausta lopuksi suolalla. Tarjoile riisin kera (naanleivästä plussaa)!



I love palak paneer! Thankfully I found a cheat-version...

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti