keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Puhdas tie ja rakkauden kaiho


Kuva täältä.
Samalla hetkellä, kun kadut putsataan hiekasta ja paljailla teillä voisi skeitata (jos skeittaisi), rullaluistella (jos rullaluistelisi) tai vain kuljeksia menemään, saapuu syömmeen suuri rakkauspuuska. On syynä sitten suuri harjakone tai puhtaat tiet tai mikä, on tilanne aina sama. Rinnassa liehuu, päässä pyörii. Kevät. Syyttäkäämme kevättä.

Kuva täältä.
Ihastuminen on tunteista ehkä voimakkain. Se vaikuttaa ruokahaluun, ryhtiin, kasvoihin, silmiin, itsetuntoon, uskallukseen, uskomiseen. Sillä on valtava sokeaksi tekevä vaikutus, joka ei ole aina hyväksikään, kuten kaikki varsin hyvin tiedämme. Kukapa meistä ei olisi katsellut ystäväänsä vierestä, joka on korviaan myöten ihastunut johonkin orveloon, jonka kanssa aikoo heti mennä naimisiin ja ottaa maailman suurimman asuntolainan. Toisena kääntöpuolena on se, kun se ihan tavallinen tyyppi muuttuu silmissä maailman komeimmaksi tai kauneimmaksi olennoksi maan päällä.

Kuva täältä.
Kun on parisuhteessa ja se kaikista valloittavin huuma on ohi, tulee kaihottua ihastumistunteen perään. Wc:n ovea ei enää sulje perässään vaan pöntöllä istuu ihan muina naisina ja miehinä toisen silmien alla. Suloinen yökkäri on sullottu vaatekaapin perimpään nurkkaan ja päällä on useimmiten virttyneet kalsongit ja elämän ehtoopuolelle kuuluva t-paita, jota kukaan ei huolisi edes ilmaiseksi.

Kotiin tullessaan alkaa valitusvirsi. Joko tiskivuoroista, laskuista, omista huolista tai jostakin muusta. Arjesta tulee jokapäiväinen rituaali, joka ei hetkauta sisimmässä mitään tunnetta. Taas ne maailman rumimmat, mutta mukavimmat, kollegehousut jalkaan ja sohvalle rötköttämään. Yhteinen ilta kuluu tv-ruudun ääressä tai molempien tuijottaessa omaa tietokoneen ruutuaan. 

Kuva täältä.
Mistä sitä sitten vetelisi uutta kiihkoa esiin, kun toisen naama on niin tuttu, että sen muistaa paremmin kuin omansa?

Pitää ottaa kovat aseet käyttöön!

Aina toisinaan kannattaa muistaa olla kaunis kotonakin, ihan vain sitä siippaansa ajatellen. Jos pitsihepene on kamalan epämukava päällä, voi marssia kauppaan ja ostaa kauniin, mutta mukavan kotivaatteen. Sellaisia ON olemassa. En nyt tarkoita, että itsestään pitäisi tehdä muovinen ja pinnallinen voittopokaali. Peräänkuulutan vain sitä, että toisen takia voisi hieman laittautua. Onko se naista alentavaa? Ei mielestäni. Itse odotan mieheltäni samaa, että ei kulkisi (aina) reikäisissä kalsareissa.

Kannattaa miettiä milloin ja millaisissa tilanteissa parisuhteessa on ollut kaikista hauskinta. Meillä se on ollut yleensä matkalla. Mutta matkustus on nyt pannassa rahatilanteen vuoksi. Nautimme siitä, kun menemme lempiravintolaamme syömään. Se vielä onnistuu rahallisesti. Hauskaa on keikoillakin, ehkä joku ilta kuuntelemaan siis musiikkia?

Toisinaan pelkästään se, että tekee kotona hyvää ruokaa ja kysyy toiseltä mitä kuuluu, on jo tarpeeksi ihanaa herättämään ihastusta.

Huomenna minä siivoan kodin. Ylihuomenna kokkaan ja istutan mieheni pöydän ääreen ja kyselen kuulumisia.

Mutta tänään siirrän hitusen rahaa säästötilille. Jonakin päivänä meillä on sen verran rahaa tallessa, että pääsemme matkalle. Se on ihana ajatus.

-annu-

ps. Tosirakkautta on katsoa toista niissä virttyeissä vetimissäkin. Älä siis heitä lempipökiä romukoppaan uusien, kauniiden tieltä. Ja minä jätän edelleen wc:n oven auki, kaiken uhalla. Ei nyt ihan liian siirappiseksi kannata muuttua vaikka toisinaan imelöisikin menemään. 
Kuva täältä.
If your relationship is boring, you have to make it more exiting! If you feel pretty, you usually look like it too. So spend some time front of mirrow. It doesn´t make you shallow. Cook for your loved one, ask how he/she is doing, listen. And if you have money, travel together. It is the best things we have done together with my husband.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti