perjantai 17. toukokuuta 2013

Cinemagraph-taikaa


Cinemagraph on Jamie Beckin ja Kevin Burgin vuonna 2011 kehittämä gif-kuva, jossa valokuva ja video yhdistyvät upealla tavalla. Tavallisesti kuva on liikkeetön yhtä yksityiskohtaa lukuun ottamatta.

Muistan yhä ensimmäiset näkemäni cinemagraphit parin vuoden takaa, sillä kuvien tunnelma on niin ainutlaatuinen. Hetki velloo paikallaan jännittyneenä, se on pysähtynyt ja odottava. Cinemagram-sovelluksen avulla kuvia voi tehdä itse. Ihan helposti homma ei käy, mutta jos jännät kuvat kiehtovat, kannataa ainakin koettaa.

I love cinemagraphs. Have you tried the Cinemagram app? It's tricky but fun!

Kuvat täältä, täältä ja täältä.
Pictures from here, here and here.

-ioanna-


2 kommenttia:

 1. Nää on kyllä makeita.. Vähän hävettää että vasta kuulen nyt näistä jos ne on ollut ja pari vuotta kuvioissa?! Kummiskin, itekin oon alkanu kokeilee keksiä jotain hauskaa kuvattavaa. Toi James Bond pokkajuttu on kyllä makee! :P Täällä muutama lisää: http://print24.com/blog/2013/05/29-incredible-cinemagraphs/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olipa hienoja! Kuvien tunnelma muistuttaa minua usein sellaisista hetkistä, kun eksyy ajatuksiinsa ja tuijottaa vain eteensä kaukaisuuteen. Tiedätkö? Niissä on saavutettu tietynlainen aavemainen rauha, se hetki ennen kuin alkaa tapahtua. En näytä kyllästyvän niiden katselemiseen millään.
   -ioanna-

   Poista