maanantai 20. toukokuuta 2013

Kesäinen Gdansk

Puolan matka palautti uskon kesään.
Olen siitä onnekas, että näköjään saan Gdanskin matkoja aina lahjaksi. Ensimmäisen Puolan reissun lahjoitti Annu (siitä voit lukea lisää täältätäältätäältätäältä ja täältä) ja toisen sain joululahjaksi toimistolta. Jälkimmäinen paketti lunastettiin toissa viikolla, kun koko konttori lensi vanhaan hansakaupunkiin minilomalle.

Vanhassa kaupungissa on upeita rakennuksia ja mahtavia ovia.Kesäinen Gdansk oli huomattavasti vastaanottavampi kuin kylmä marraskuinen kaupunki. Ihmiset parveilivat kaduilla ja huutelivat toisilleen tervehdyksiä parvekkeilta. Ravintolat, kahvilat ja puodit olivat avanneet ovensa ja ikkunansa sekä siirtäneet osan toiminnasta kadulle. Aurinko lämmitti ja ukkonen oli uljas.

Pauliina-muru.
Ihana Pau, hieno seinä ja kauniit kukkaset.
Vanhan kaupungin kauneimmalla kadulla, Mariackalla, myytiin monenmoisia meripihkakoruja. 
Herkkuja luvassa!
Punapäät!
Idylliset talot herättivät mielikuvituksen valloilleen. Mitäköhän tuollakin tapahtuu?
Kiersimme vanhaa kaupunkia, hörpimme useamman paikan kuohuviinivarastot tyhjiksi, söimme jäätelöä Euroopan pisimmän laiturin päässä, uitimme jalkamme meressä, pakenimme äkäisiä joutsenia hiekkarannalla, ostimme kesähattuja ja bikinejä, joimme hunajaolutta Jozef K:ssa raekuuron yllättäessä, löysimme Sopotista huvikummun ja maailman suurimman kissan, suunnittelimme tulevia, hikoilimme vuoroin junassa vuoroin ratikassa, ihastelimme hempeitä unipöksyjä Oyshossa, tälläydyimme, pelästyimme sähkökatkosta, illallistimme kynttilän valossa pyöreän pöydän ympärillä Gold Wasserin alkulähteellä, joimme maljan rautaisille senioreillemme ja ahdoimme laukkumme täyteen Toblerone-patukoita ja hajuvesipulloja. Se teki hyvää.

Junalla Sopottiin!

Euroopan pisimmällä laiturilla Sopotin rannalla.
Simpukoita!
Ihanat naiset rannalla?
Sadekuurokaan ei menoa haitannut. 
Oi Jozef K, en saa sinusta tarpeekseni.
En ehtinyt istumaan Pi Kawaan tai vaikuttumaan Solidaarisuuskeskukseen. Westerplatte on yhä näkemättä ja uimaan en tarennut. Mutta onneksi 75 minuutin ja muutaman kympin päässä oleva Gdansk on helposti saavutettavissa jatkossakin. Ja onneksi ihana Pau ja Johanna tallensivat reissun kameroihinsa tunnelmoidessani.


I visited Gdansk again and it is definitely at it's best during the summer season. I toured the old town (so beautiful), sipped on a lot of sparkling wine, had ice cream at the end of Europe's longest pier, dipped my feet in the sea, ran away from a pack of angry swans (they are evil I tell you), bought a huge hat, drank honey beer at Jozef K during a quick hail storm, saw the world's largest cat (seriously, it had to be), did a lot of cool planning, rode the train and tram, had dinner in candle light during a power shortage (exiting!), and stuffed my bag full of Toblerone-bars. Minibreaks are the best. Pauliina's photos come in a close second.

-ioanna-


3 kommenttia:

 1. Eiks ookkii ihana paikka! Miäkii oon ihan myyty siihen. :D

  VastaaPoista
 2. ihana tiivistelmä mahtavasta matkasta :). Takas sinne ja nopeest!

  VastaaPoista
 3. hei täähän näyttää ihan mun kaupungilta!!!

  joskohan syksyllä...

  VastaaPoista