torstai 25. heinäkuuta 2013

Lettukestit


Kesällä kuuluu järjestää vähintään yhdet lettukestit. Se on varmasti laissa. Ja kun on hurahtanut Pinterestiin, ei lettuilu käy päinsä ilman värikkäitä pillejä, naurettavia koristeita ja älytöntä määrää lisukkeita. 





Tällä kertaa kokoonnuimme Paun luokse. Pau paisteli sekä suolaisia että makeita räiskäleitä ja Pauliina, Annu ja minä väsäsimme täytteitä ja sekoittelimme limonadia. Alkuperäinen idea oli pystyttää plättypirskeet Paun puutaloasunnon sisäpihalle. Väkertää viirejä ja virittää valosarjoja. Pirullinen tuuli ajoi meidät kuitenkin olohuoneen puolelle, joten ympäristön ehostamisen sijaan keskityimme syömiseen.




Suolaisten lettujen päälle lusikoimme tilli-tuorejuusto-savukalamössöä sekä suolakurkkuja. Makeita täytteitä olikin sitten vähän enemmän: vadelma- ja omenahilloa, mansikoita, punaherukoita, mustaviinimarjoja, mustikoita, karamellisoituja aprikooseja, kermavaahtoa sekä marianne-, hedelmä- ja turkinpippurirouheita. Hörpimme vuoroin kotitekoista limonadia, vuoroin kahvia. Lisäksi pöytään katettiin vesimelonisiivuja raikastamaan tuhteja annoksia. Aijai!

Parin tunnin herkuttelun jälkeen ei ollut ohukaisista tietoakaan. Paksukaisia sen sijaan löytyi yhden pöytäseurueen verran.


Summer calls for a crepe party. One with both savory and sweet toppings and way too many choices. We filled our crepes with an assortment of berries and jams, whipped cream and three types of sprinkles. We toasted with homemade lemonade and coffee and snacked on watermelon slices. Yum.

Kiitos ihanista kuvista kuuluu Paulle! / Lovely photos by Pau!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti