keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Marokkolainen minttutee


Mistä tietää syksyn saapuneen? Sohva kutsuu, suuri räjähtänyt college ja villasukat vaikuttavat oivilta asuvalinnoilta ja kahvin sijaan tekee mieli teetä. Koska elokuun limonadihommista oli minttupuskaa jäljellä, kiehautin itselleni sohvaseuraksi marokkolaista minttuteetä.

Atay eli marokkolainen minttutee
1 l vettä
suuri nippu mintunlehtiä
1 rkl vihreää teetä
4 rkl ruokosokeria (enemmän tai vähemmän makusi mukaan)

Kiehauta vesi. Mittaa tee erilliseen kattilaan ja kaada päälle n. 1/2 dl kuumaa vettä. Anna istua puoli minuuttia ja kaada vesi pois – tämä avaa teenlehdet. Lisää huuhdotut mintunlehdet ja sokeri kattilaan. Kaada loput kiehuvasta vedestä ja anna porista 2 minuuttia. Nosta tee pois levyltä ja anna itsua hetken. Hämmennä keitosta varovasti, jotta sokeri liukenee, mutta varo rikkomasta minttua, se saa juoman maistumaan kitkerältä. Tarjoile tuoreiden mintunlehtien kera.

Autumn calls for tee. Brew some Moroccan mint tea by adding sugar and fresh mint leaves to your green tea. Then pull on a comfy sweatshirt and some wool socks, grab a book and dive into your couch for some down time autumn style.

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti