sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Odotuksia


Syksy tuntuu aina uudelta alulta, syynä siihen kai kouluvuoden lähtölaukaus, joka on ehdollistanut meidät ensimmäisten lehtien kellastuttua heti hankkimaan uusia kyniä ja vihkoja sekä ilmoittautumaan keramiikka-, ranskan alkeet tai mille lie napajoogakurssille. Samalla moni tuttu juttu tekee paluun. Näitä minä odotan:

Lizzy Caplan on pääosassa uudessa Masters of Sex -sarjassa. Kuva / Photo.
TV-sarjat! Vanhat suosikit kuten Prenthood ja New Girl tekevät paluun ja uusiakin tarinoita on luvassa. American Horror Storyn kolmas kausi sijoittuu New Orleansin noitaympyröihin (sarjan jokainen kausi on erillinen tarina) ja mm. Showtimeltä alkaa uusi draama Masters of Sex, joka kertoo 1960-luvun seksitutkimuksen pioneereistä.

Viime talven Ravintolapäivän oma kahvila. Kiitos kuvasta Jemina! (Photo by Jemina)
Tapahtumat! Turku Stand Up naurattaa aivan kohta ja kuun lopussa Wäinö Aaltosessa aukeaa uusi näyttely. Keskiviikkoiltaisin Monkissa on taikuri-iltamat ja Dynamossa legendaarinen Poppivelvollisuus. Marraskuussa vietetään taas ravintolapäivää ja ennen pitkää pikkujoulukausi käynnistyy. Rientoja riittää aivan varmasti.

Lettu on erittäin kelpo teema. Kuvan otti / Photo by Pau
Teemaillat! Pidin viime talvena usean New Girl -illan, jotka alkoivat aina sushin rullailulla ja päättyivät siihen, että skumppa loppui (joskus pelaamme vielä sitä True American -juomapeliä, kunhan siihen saisi tolkulliset säännöt!). Töllöilyn lisäksi olisi tarkoitus lanseerata peli-illat, joissa toki myöskin syödään. Jos pelinä on bridge, katetaan pöytään skonsseja ja teekuppeja. Monopolin kylkeen sopisi vaikkapa kaviaari ja kultahippulikööri. Tai vankilaruoka.

Michel Gondryn uuden leffan pääsosaa näyttelee Audrey Tautou. Kuva / Photo.
Elokuvat! Hienon näköisiä pätkiä on tulossa monia, mutta toistaiseksi eniten kutkuttavat Michel Gondryn satumainen L'écume des jours eli Päivien kuohu (traileri) sekä Spike Jonzen Her (traileri), jossa mies rakastuu virtuaalinaiseen. George Clooneyn ja Sandra Bullockin tähdittämä Gravity (traileri) on varmasti vaikuttava, mutta tuskin kepeä kokemus, sillä mainos itsessään jo aiheuttaa ahdistusta.

Tussilla sotkettua.
Harrastukset! Kuvataidekurssi alkoi ja pidän siitä hirmuisesti. En malta odottaa savitöitä. Seuraavana vuorossa on liikunnan käynnistäminen. Kuntosalikorttini kävin jo lataamassa täyteen, joten siitä se kai alkaa.

Gdanskin asemalta, matkalla Sopottiin. Kuvan otti / Photo by Pau
Reissut! Haluan käydä tämän vuoden puolella vielä paitsi Helsingissä myös kavereiden luona Turun saaristossa ja Tallinnassa sekä sukuloimassa Kouvolassa.

Myös jääkiekkomatsin viihdyttävyys ja halliruoan taso voi yllättää positiivisesti.
Yllätykset! Elämäni parhaat asiat ovat olleet yllätyksiä. Nyt arki kaipaisi hieman ravistelua, joten lottovoitot, satunnaiset kohtaamiset ja hämmentävät tarjoukset: odotan saapumistanne. Sillä välin tyydyn pikkuylläreihin, sellaisiin "En tiennytkän, että pidän laventelilattesta"- tai "En arvannutkaan, että osaan tehdä macaroneja"-tyyppisiin tilanteisiin (toim. huom. tilanteiden ei välttämättä tarvitse liittyä ruokaan).

Mitä sinä odotat?

Autumn always seems like a new start, I guess it has to do with the school year starting or something. So there's a lot I'm looking forward to like TV-series (Parenthood is back, and Showtime's new show Masters  of Sex seems interesting), events (Stand Up Turku and Restaurant day to name a few), theme nights (must start hosting game evenings with themed food), films (Her and Mood Indigo look great), hobbies (I took up an art class but going to the gym hasn't really taken off yet), trips (hoping to visit Tallinn and my relatives in Kouvola) and surprises (it's high time for something randomly superb to happen). What are you expecting?

-ioanna-

6 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu kans yks ravistelua arkeen kaipaava! Toisaalta en huolestu, sillä tiedän kyllä, että sitä on tulossa - tällä hetkellä odotan mm. ensi kuukauden reissua Kaunasiin ja Varsovaan, sitä että 2. jaksossa syysloman jälkeen on paljon koulua ja kiinnostavia opintojaksoja, nyt tämän luettuani tuota Her-leffaa, sitä että saa pitää pipoa ja lapasia ja saappaita... Tältä päivältä odotan kirjahyllyn kasaamista, ranskan läksyjä ja paljon kahvia ja jotain sunnuntaiherkkuruokaa :>

  Hei pakko vielä sanoa, että teijän blogi se aina inspiroi ja saa hyvälle tuulelle, muistuttaa niistä asioista, jotka on tärkeitä. Kiitos kauniit naiset, kun kirjoitatte ja ihanaa, odotukset palkitsevaa syksyä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Anni! Toivotaan, että onnekkaat sattumat sattuvat kohdallemme pian! -ioanna-

   Poista
 2. Kiva postaus!
  Odotan lisää sellaisia ihania viikonloppuja kuin tämä: kirppistelyä, baarihyppelyä, taidenäyttelyä, Aino Vennan laulua livenä ja kaiken huppuna ilotulitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja eikö olekin onnekasta, että kirppiksiä, baareja, näyttelyitä ja musiikkia saa ahdettua viikonloppunsa oikeastaan koska vaan? Vielä kun ilotusnäytöksen voisi tilata taivaalle oman aikataulun mukaan...
   -ioanna-

   Poista
 3. Voi elämä! Miten vois mennä pieleen elokuva joka on Gondryn ohjaama ja siinä on Audrey Tautou! Vain 6,4 IMDB:ssä. Kenties rohkaistun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin itsekin sitä IMDB:n keskiarvoa. Mutta Be Kind, Rewind jäi samoihin lukemiin ja pidän pätkästä valtavasti, joten ehkä vika on äänestäjissä? Sovitaan niin.
   -ioanna-

   Poista