Ostin Luomuidyllistä kesällä purnukallisen maapähkinävoita, jota olen lisännyt jogurtin, riisikakkujen ja jopa suklaapalojen päälle. Nyt oli kuitenkin korkea aika testata maapähkinävoi leivonnassa! Nämä kullanmurut valmistuivat käden käänteessä, eivätkä ne vaatineet maapähkinävoin lisäksi mitään ihmeellisyyksiä. Loistava resepti sunnuntai-illan yhtäkkiseen herkutteluhimoon! Yksinkertainen resepti ei sisällä jauhoja tai maitotuotteita, joten se sopii myös useisiin erikoisruokavalioihin.
Maapähkinävoikeksit
(n. 20 kpl)
2,5 dl maapähkinävoita
2,5 dl sokeria
1 muna
1 tl soodaa
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
Sekoita maapähkinävoi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Sotke voimakkaasti joukkoon muna ja sitten sooda, suola ja vaniljasokeri. Pyörittele tasaisesta taikinasta palloja ja litistä ne leivinpaperille haarukalla (halkaisija noin 3 cm). Asettele keksit väljästi, sillä ne leviävät uunissa. Paista piparit 175°C n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä, keitä kuppi teetä ja nautiskele!
I made peanut butter cookies for the first time and they were yummy plus super easy and quick to prepare! Just combine 1 cup of peanut butter with 1 cup of sugar. Wisk in an egg and then combine 1 teaspoon of baking soda, a pinch of salt and half a teaspoon of vanilla (sugar or extract) with the dough. Mix until smooth. Roll the dough into about 1 inch balls and set them a few inches part on a baking sheet. Flatten the balls with a fork and bake at 175°C for about 10 minutes. Let the cookies cool off, brew some tea and enjoy! Yum!
-ioanna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti