lauantai 22. syyskuuta 2012

Mikro on turhake: osa 1


Olin yhtenä iltana kauhean raivon partaalla. Asioin eräässä yömyöhään auki olevassa kaupassa (ja nyt en puhu rakkaasta Portsan K-kaupasta! Tein siis syntiä ja olin vihollisen tiluksilla) ja etsin sekavilta hyllyiltä popcorneja. JYVIÄ.

Mutta mitä löysin? Kolmea eri sorttia mikrosellaisia, jyviä en ollenkaan. Oli voinmakuista, tavallista ja low fattia mikropopparia ja se siitä.

Ja tästä pääsemmekin asian ytimeen. Nimittäin uusavuttomuuteen ja sen suurimpaan syypäähän. MIKROON.

Meidän talouttamme koitti suurenmoinen onni, kun mikromme hajosi. Tai se rikottiin. (Tämä menee nyt sivuraiteille, mutta joskus liiallinen nalkutus saattaa aiheuttaa kumppanissa tarvetta mäiskiä ovia. Kuten mikron. Myönnän, minä nalkutin. Mutta hei, mikro hajosi! Ja se oli riemua se!)

Niin. Kun olimme todenneet tuon muovisen laatikon vainaaksi, passitin sen heti pihalle. Ja voitteko kuvitella, kaikki se tila, joka mikron tilalta aukesi! Purkeille, kipoille, keittokirjoille! Sen lisäksi, että se ei syövytä enää sisuksiamme ja tee meistä aivottomia ruoan lämmittäjiä tyhjine katseinemme, kun tuijotamme mikrossa kihisevää lihantapaista einesmössöä, jonka aiomme uittaa suolalla ja ketsupilla, jotta se maistuisi edes jollekin vaikka ei pidä sisällään yhden yhtä vitamiinia tai hivenainetta tai muutakaan järkevää rakennusainetta, niin se lähti myös rumentamasta kotiamme ja avasi aivan uuden lehden tupakeittiömme fengshuissa. Oi onnea!

Minuun eivät enää pure "mutku se on niin nopee" -selitykset. Jos ei ole aikaa odottaa kahta minuuttia kauempaa ruoan lämpiämistä, niin jokin on selvästi vialla.

Niin ja niihin popcorneihin. Mikro tekee ne valmiiksi neljässä minuutissa. Mutta lähes aina olen onnistunut polttamaan niistä osan siinä typerässä vehkeessä. Kattilassa tekemällä aikaa kuluu kymmenisen minuuttia. Ja mikä parasta, öljyn ja suolan määrään voi vaikuttaa itse. Sekä siihen, että ne paukkumaissit eivät pala pohjaan, kun toisinaan vatkaa kattilaa.

Alla demonstroitu ohje kattilapopparineitsyille:


Ota esiin kannellinen kattila. Kaada kattilan pohjalle öljyä niin, että sitä on puolen sentin kerros. Laita hellalle, anna kuumentua tovi.  


Lisää jyvät. Kaada jyviä vain sen verran, että pohja on peitossa. Muutoin paukkumaissia tulee yli äyräitten ja sitten joudut sekoilemaan kattilan ja kannen kanssa turhan paljon.


Laita kansi kiinni! Odota. Kohta ne jo poksuvat!
Kun maissit ovat paukahdelleet hetken, ravista kattilaa välillä.
Kun poksunta alkaa hiipua, siirrä kattila pois hellalta. Odota vielä hetki ja avaa kansi vasta sitten, kun on tovi ollut hiljaista, jotta et saa silmillesi yhtäkään myöhästynyttä poksahtajaa.


Kaada popparit astiaan, lisää suolaa, sulaa suklaata, tai mikä ikinä suuhusi maistuukin. Nauti!

-annu-

Get rid of your micro! I did and it was the best thing to happen at our kitschen for a long time. Now I have more space for my pans and cups! People usually say that they need micro because it is so fast. But if you don't have time to wait for more than two minutes, something is wrong. We shouldn't hurry that much. Anyway, micro kills every vitamin, it is ugly and doesn't put us to make our own food. Which is actually important, because then you can see and choose what you are eating. 
Foe example, make your popcorn in pan! It's easy and more tasty! 

2 kommenttia:

  1. Yksi lisävinkki poppareitten tekoon; laita öljyn kanssa samaan aikaan kattilaan pari jyvää. Kun ne poksahtaa, niin rasva on tarpeeksi kuumaa ja voit lisätä loputkin jyvät. :)

    VastaaPoista