tiistai 27. elokuuta 2013

Kirjahyllyt puoliksiKirjamme ovat jo vuosia asuneet IKEA:n korkeissa Billy-hyllyissä. En ollut lastulevyhirmuista koskaan erityisen innoissani, mutta ne olivat edelliseen asuntoomme kooltaan sopivat ja lähes ilmaiset, joten hankimme ne väliaikaratkaisuksi.

Nykyisessä asunnossamme kirjahyllyille ei koskaan löytynyt hyvää paikkaa. Mustat ja korkeat hyllyt kärsivät muutossa ja hankala kokonaisuus oli ruma ja sekava. Pinterestistä löytyi vaikka mitä hienoja ratkaisuja, mutta valtaosa niistä oli rakennettu erillisistä hyllyistä suoraan seinään, eikä se vuokra-asunnossa tule kuuloonkaan.

Vierailtuani Nooran ihanassa kodissa viime talvena, innostuin matalien hyllyjen ajatuksesta. Suunnittelin jo hyllyjen teettämistä, mutta budjetti ei sitä juuri nyt salli (omaan kotiin sitten joskus!). Koska ajatus uusien matalien Billyjen hommaamisesta, vanhojen hyllyjen hävittämisestä ja yhden väliaikaratkaisun vaihtamisesta toiseen tuntui vastenmieliseltä, päätin nikkaroida vanhoista uudet.Periaatteessa sahasin sivulaudat ja leikkasin taustalevyt 80 cm korkeita hyllyjä varten ja sitten hakkasin nauloja kauheasti kaikkialle, säädin hiukan lisää ja maalasin sahatut reunat mustaksi. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta olen lopputuloksesta erittäin mielissäni. Harva asia saa minut myhäilemään yhtä tyytyväisesti ja omahyväisesti, kuin vanhan saattaminen uuteen muotoon. Etenkin, kun koko homman hinnaksi kertyi vain viiden euron lasku rautakauppaan.

Kirjat järjestelin väreittäin, jotta kokonaisuus ei olisi niin sekava. Tykkään! Oikean kirjan löytäminen saattaa tosin kestää hiukan pidempään kuin ennen...


I've been wanting to switch our tall crappy IKEA shelves into new low bookshelves. Since I can't afford to have them made to order right now, and the idea of buying another temporary solution as well as getting rid of the old shelves was unappealing, I decided to restyle our shelves into lower version. A day of sawing, measuring, nailing, painting and reorganizing later, I have new shelves! I'm really happy with how they turned out and psyched that the whole ordeal only set me back 5€! I decided to organize our books according to colour to make the whole unit look less messy. Looks good, doesn't it? Restyling is the best. 

-ioanna-

3 kommenttia:

 1. Vau, tämä idea pitää laittaa ehdottomasti korvan taakse! Meiltä Billyjä löytyy kolme kappaletta, kaikissa vieläpä se korotusosa mukana. Ovat toimineet ihan hyvin ja olleet (köh) melkolailla täynnä, mutta eihän se hirveän siisti rykelmä ole. Olenkin alkanut haaveilla uusista hyllyistä, mutta tähän asuntoon niitä ei oikein kannata hommata. Jos saamme isomman kämpän joskus, niin sittenhän Billyille voisi tehdä tuollaisen katkaisuoperaation.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttohommissa sitä aina tajuaa, kuinka paljon kirjoja omistaakaan... Kyllä Billyistä kelvot pätkät saa, kunhan varaa aikaa ja välineitä eikä ole kauhean nipo viimeistellyn ulkomuodon suhteen.
   -ioanna-

   Poista