sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kotiviili


Kesäloman jälkeen kukkaroni ammottaa tyhjyyttä. No oikeastaan se tursuilee kuitteja, mutta lopputulos on sama: nyt pihistellään. Koska ruokaa on pakko syödä, täytyy keksiä edullisia tapoja täyttää jääkaappi. Ensimmäisenä omaksuin opiskeluajoilta tutun käytännön ja ryhdyin itse valmistamaan viiliä.

Kuulostaako kummalta? Muistan itsekin ihmetelleeni touhua ensimmäisellä kokeilukerralla, mutta koska viilin osoittautui ällistyttävän yksinkertaiseksi puuhaksi, otin sen nopeasti osaksi keittiörutiineja. Ja niin aion tehdä nytkin. Viili kun on niin hyvä aamu-, väli- ja iltapala, eikä siihen kyllästy, sillä marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä yms. saa aikaiseksi vaikka mimmoisia annoksia. Arkena herkullinen viili käy jälkkäristäkin.


Kotiviili, 6 annosta

1 prk maustamatonta viiliä
1 l maitoa

Sotke viili ja maito tasaiseksi seokseksi kulhossa ja jaa annoskulhoihin. Anna seistä huoneenlämmössä yön yli tai työpäivän verran. Siirrä viilit jääkaappiin. Sanoinhan, että resepti on yksinkertainen.

Viilin ja maidon rasvapitoisuuden voit valita mieltymyksesi mukaan. Itse käytän tavallisia kevytversioita, joten en tiedä, miten homma toimii laktoosittomien tai vähälaktoosisten tuotteiden kanssa. Luomumaitotuotteiden säilyvyys on tavistuotteisiin verrattuna hieman lyhyempi. Kun viilikippoja on jäljellä enää yksi, käytän sen uuden satsin tekemiseen – kätsyä, eikö?

Thanks to my vacation, I'm broke and trying to be stingy with what little money I have. So I started making my own viili (a yogurt-like Finnish milk product)! Just mix together 1 viili and 1 l of milk (whichever nonflavoured kind you like), divide it up into little bowls, let it sit in room temperature overnight, and then keep it in the fridge! Oh and eat it, obviously, with berries, honey, fruits, nuts, granola or whatever you prefer. 

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti