keskiviikko 14. elokuuta 2013

Päänvaivaa

Varoitus yliherkille: teksti sisältää kutinaa ja hilseilyä!

Kuva täältä.
Olen ehkä toisinaan maininnut, että pääni on oikea murheenkryyni. Ajoittain sisäisestikin, mutta nyt puhun lähinnä ulkokuoresta, eli päänahasta. Se voi koko ajan huonosti. Hilseilee, ei normaalisti (mikä on normaalia hilseilyä?) vaan paksusti, laattamaisesti.

Kyse ei ole siitä, ettenkö hoitaisi päätäni ja jaksaisi kokeilla erilaisia tököttejä. Milloin pääni on uinut kookosrasvassa yöt läpeensä, milloin saanut pinnalleen kortisonivoidetta ja Aqualan L:ää. Olen kokeillut niin apteekin kuin kampaamonkin shampoot ja hoitovoiteet. Tuloksetta. Aina vain hilseilee ja vaivaa.

Kävin lääkärissä kuulemassa sen, minkä ajattelinkin ihoani vaivaavan. Minulla on psoriasis-pannahinen. Tämä ei ollut mikään yllätys, sillä sitä on suvussamme muillakin. Ja toisaalta lääkärin toteamus ei tuonut muuta apua kuin sen, että se nyt vain on näin. Psoriasikseen kun ei ole mitään parannusta. Joku hoitomuoto tai tökötti sopii jollekin, toiselle taas välttämättä ei. Aurinko ei ole tuonut päälleni mitään helpotusta. Suomen ilmasto on kesän lämmöstä riippumatta joko liian kuiva tai suolaton, etelän ilmasto voisikin helpottaa oloani hieman.

Koska toivoni on lähes tulkoon tipotiessään ulkoisten tököttien suhteen, olenkin alkanut kiinnostua sisäisistä hoitomuodoista. Että mitä syömällä ja mitä syömättä jättämällä voisin mahdollisesti vähentää ihoni oireilua.

Aloitan tutkimusmatkan päännahkani hyvinvointiin ravinnon kautta. Sain lainaksi Paula Heinosen kirjan Vihdoinkin hyvä olo. Tällä viikolla tapaan ravintoterapeutin, jonka kanssa katsomme ruokailutottumuksiani läpi. Mielenkiintoista ja toivottavasti tuloksellista.

Palaan asiaan aiheen tiimoilta, kun olen taas viisaampi. Toivottavasti terveen päänahan kera!

-annu-

My scalp is a disaster. It's been flaky for ages and I have tried to make it better in many different ways without any help. The doctor told me that I have psoriasis. It didn't come to me as a surprise, it was expected. Now I'm trying to find a cure through food. What should and shouldn't I eat? An interesting and hopefully successful way to go!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti