Hank oli oiva isäntä. |
Piirakoiden riisipuurotäyte sai joukkoonsa tulta ja ekstramakua.
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1,5 tl suolaa
5 valkosipulin kynttä
jalapenoja oman maun mukaan
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää maito. Keittele hiljalleen noin 40 minuutin ajan välillä hämmentäen.
Lisää jäähtyneeseen puuroon suolaa, puristetut valkosipulin kynnet sekä haluamasi määrä jalapenoja.
Taikina tehtiin perinteisesti.
loraus öljyä
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
vettä
Lisää öljyn ja jauhojen joukkoon vettä hiljakseen ja myllää taikinaksi. Taikinan tulee olla oikein kiinteää, joten varovasti nesteen kanssa!
Kauli taikinasta haluamasi kokoisia lättyjä. Lado kaulitut pohjat odottamaan riisin jäähtymistä.
Kun riisi on tarpeeksi viileää, alkaa rypytyshommat. Kauho taikinalevyn keskelle muutama ruokalusikallinen riisiä. Aloita rypytys yläpäästä. Älä ole turhan kriittinen, ryppyilyn oppii vain tekemällä.
Paista 275 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Valmiit, jäähtyneet piirakat pyöräytetään vielä pannulla voisulassa, muista sivellä voisulaa myös päälle.
Nam!
Aloimme jo pohtia mitä kaikkea muuta riisin joukkoon voisikaan seuraavalla kerralla laittaa. Piirakkarakkauteni syttyi!
-annu-
My friend from New York had pie making party where she teached us finns how to make Karelian pies. We put some jalapenos and garlic into the rice porridge and it was so good! What would you like to add to porridge?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti