Kuuma ilma, kylmä kahvi. Viime viikkoina jääkaappini perustarpeistoon on kuulunut kannullinen jääkahvia, josta sekoittelen viileitä latteja pitkin päivää. Tässä helppo perusohje, kokeile sinäkin!
Jääkahvi
1 l kylmää vettä
1 dl jauhettua kahvia (mitä hienompaa, sitä tujumpaa)
n. 1 tl mausteita makusi mukaan (omat suosikkini ovat kaneli ja kardemumma)
maitoa
jäitä
hunajaa tai makusiirappia
Sekoita vesi, kahvi ja mausteet. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Kaada juoma suodattimen läpi kannuun – valmis! Tarjoile maidon, jäiden sekä valitsemasi makeutuksen kera (ilman makeutusta kahvi maistuu helposti kitkerältä). Kylmä kahvi pysyy herkullisena jääkaapissa pari päivää, mutta meillä kannu tyhjenee yleensä jo päivässä. Kippis!
-ioanna-
kiitos raikkaasta blogista
VastaaPoista