perjantai 3. helmikuuta 2012

Julkinen paheemme

Emme ole Ioannan kanssa järin viisaita kierrellessämme kauppoja yhdessä. Meistä kumpikaan ei kiellä toista ostamasta turhaa ja kallista. Päinvastoin. Myötäilemme kuin aivottomat kanat toisen hinkua hankkia kotiinsa sinne mahtumaton, lompakkoa aivan liikaa rasittava tavara, kertarätti tai lila huulipuna. Mutta kaikista suurin yhteinen paheemme on sushi.

Kauppahallin Kado-sushiravintolan tarjoilijat tarkistavat (valehtelematta) aina tilauksemme. "Kyllä, meille tulee se neljän hengen Party Platter." Myös Yasukon keittiössä palattiin tiskin takaa tarkistamaan olemmeko nyt aivan varmoja siitä, mitä haluamme syödä. Tai siis miten paljon haluamme syödä. "Juu-u, ensin ne neljäkymmentä palaa makia ja sitten kaksisataa muuta. Ja saisimmeko tripla-annoksen inkivääriä."

Ylensyömisestä tulee paha olo niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mutta sushin kanssa kaikki on toisin. Vaikka sitä söisi kuinka paljon tahansa, se ei mene mihinkään mahaan. Emme ole vielä kertaakaan ryömineet ulos sushiravintolasta vatsojamme pidellen (kuten kävi useasti Mansikkapaikasta poistuessamme. Oi, miksi sitä paikkaa ei enää ole! Harmitus!).

Olen tehnyt sushia kotona kolmesti. Riisi on ollut hivenen liian puuroista, mutta muuten kaikki on sujunut vallan mainiosti. Sen lisäksi, että sushia on hauska valmistaa ja se tulee kotona halvemmaksi, välttyy myös vieraiden ihmisten tyrmistyneiltä katseilta, kun ahtaa itseensä monen hengen sushiannosta. Ei sillä, että me Ioannan kanssa välittäisimme kenenkään mulkoilusta. Omissa silmissämme sumenee, kun on kyse tuosta japanilaisesta herkusta.

Kokeilkaa ihmeessä Kadoa ja Yasukoa, jos ette ole vielä niin tehneet. Palvelu ja tunnelma ovat kyseisissä paikoissa erilaiset, mutta oikeinkin hyvät. Meidän listallamme seuraavana on Sakura. Ah. Kuola valuu jo pelkästä ajatuksesta.

Hyvää viikonloppua, murut!

-annu-

Itsetehtyä sushia. Oi, oli hyvää!


We have no brains when we go shopping. For example if Ioanna asks from me if it is wise to buy something expensive or meaningless, I just nod and push her to buy it. But our biggest weakness is definately sushi. We could eat humongous amounts of it without feeling full at all.
The waiter checks our order every time. "Yes, we really want to eat the Party Platter for four people."
I have made sushi three times at home. I still have some difficulties with the rice, but I'm getting better. It's cheap and fun!
Have a great weekend! Eat some sushi in Yasukon keittiö or Kado sushi bar! We haven't tried Sakura yet. Hopefully soon!

2 kommenttia:

  1. Yasuko on ollut lempipaikkojani Turkuun muutosta lähtien. Itse kyllä tilaan siellä aina jotain muuta kuin sushia eli olen pyhittänyt sen paikan kotiruoalle. Kado on loistava, voi kun siellä voisi syödä joka päivä. Sakuraa voin ehdottomasti suositella jo pelkästään sen ihanan rauhallisen tunnelman puolesta. Ruokalistalta löytyvä toriniku no kara-age hurmasi minut yhtenä kiireisenä iltapäivänä ja olisin halunnut jäädä syömään vielä toisen annoksen. Ehdottomasti kannattaa mennä ajankanssa syömään sinne.

    VastaaPoista
  2. Nam! Kaihoan jo Sakuraan! Olemme miettineet Ioannan kanssa miksi Turusta ei löydy sushiravintolaa, joka olisi viikonloppuisin myöhempään auki? Mikä olisikaan sen nautinnollisempaa, kuin istua iltaa lempiruoan ääressä!
    -annu-

    VastaaPoista