keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Valokuva kankaalle

Valokuvan siirtäminen kankaalle on helppoa ja kamalan mukavaa hommaa. Touhuun tarvitset palan kangasta (mielellään valkoista lakanaa), tulostetun kuvan (tai kopion kuvasta, ei siis oikeaa valokuvaa), kuvansiirto-ainetta (minulla Picture This -purkki, ostin askartelukaupasta Kauppiaskadulta), siveltimen (myös pahvin palanen käy), leivinpaperia ja pöytätilaa.Lorota kuvansiirtoainetta kuvan päälle. Aloita ensin pienellä määrällä.Levitä aine kuvan päälle tasaisesti. Jos et löydä sivellintä, ota pala pahvia ja levitä sillä. Ole viisaampi kuin minä ja leikkaa kuva paperista kahden sentin päästä. Levittäminen on silloin paljon helpompaa. Tee pinnasta tasainen. Liian paksu kerros kuivuu myös kauemmin, joten käytä ainetta harkiten. Peittävä, ohut kerros on paras lopputuloksen kannalta.Painele kuva kankaalle. Muista, että kuva kääntyy peilikuvaksi, joten jos kuvassa on tekstiä, on se lopputuloksessa oikealta vasemmalle luettavaa.Laita kuva leivinpaperin ja kirjan väliin. Anna muhia vuorokauden verran.Kun kuva on saanut kuivua ja kehittyä vuorokauden ajan, on aika hinkata se esiin. Laita kulhoon vettä ja pirskottele sitä sormin kuvan päälle.
Aloita kuvan hinkkaaminen pyörein, hellin liikkein. Kasta sormia ja kuvaa sitä mukaa, kun etenet. Kun paperi alkaa irrota kuvasta, siirrä paperiröntteet pois kuvan päältä. Pidä välillä taukoa. Kun kuva kuivuu hieman, näet mistä kohtaa pitää vielä hinkata. Ompele valmis kuva haluamaasi paikkaan. Ihania askarteluhetkiä, muruset!Moving photographs onto fabric is easy and fun. All you need is piece of white fabric, Picture This transfer medium (I bought mine from a craft shop), a brush and a photocopy of a photograph. Protect your work surface. Apply medium on the printed side of the copy, brush it all over. Place the copy on the fabric, coated side down. Press the picture lightly. Let the picture dry for about 24 hours. Wet your fingers and start to rub off the paper in circular motions. Be gentle! Little by little the photo will appear from under the paper. Sew the fabric photo onto your favourite item! Done! Beautiful, isn't it?


-annu-

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä. Huippua et jotku viittii jakaa tietoa muiden hyväksi ja vielä näin yksinkertaisella tavalla.

    VastaaPoista
  2. kannattaa vielä lopuksi silittää kangaspala,niin kuva pysyy paremmin/kauemmin.silitä toisen lakanakankaan kanssa,ettei kuva "pala".

    VastaaPoista