tiistai 30. lokakuuta 2012

Ilmaista hupia 2

Pikkuruisessa kangaskaupassa ovat ihan omanlaisensa kekkerit.
Keskustan kadut ovat ihanan rauhallisia arki-iltaisin. Päivisin ne ovat täynnä tärkeitä ja kiireisiä ihmisiä ja kuin ilman mitään syytä sitä painelee menemään muiden mukana. Viikonloppuiltoina taas ei kukaan jaksa tepastella huutavien juhlijoiden keskellä ilman mitään syytä. Sillä silloin sieltä haluaa vain pois.

Mutta arki-illat! Otin jumpan jälkeen aikaa ja maleksin kotia kohti hitaasti. Pimeässä, mutta kuitenkin kaupungin valoissa, oli rauhallista kulkea. Sopivalla tavalla yksinäistä. Metsä olisi toki autenttisin paikka yksinäiselle maleksimiselle, mutta minua ei saisi sinne kirveelläkään pimeän aikaan. Olen auttamattoman huono suunnistaja, minulla on kehno hämäränäkö ja mielikuvitukseni juoksee nopeammin kuin kaniini. Tuloksena olisi joka paikkaan paniikissa säntäilevä akka, joka törmäilisi puihin. Eli ei, ei metsää pimeässä minulle.

Talutin.

Pimeät illat ovat ihania. Toista on tietenkin se, kun päivistäkin tulee pimeitä ja samalla omasta päästä. Keskustassa on hurjasti valoja. Sen tajusi erityisesti silloin, kun kahvilaa pyörittäessämme katkesivat sähköt keskusta-alueelta eräänä marrakuisena iltana. Menimme Ioannan kanssa kädet ojossa, pilkkopimeässä kahvilan ovelle katsomaan ulos. Olo oli absurdi, autot tööttäilivät pimeässä ja katuja ylittävät ihmiset näyttivät valoa kännyköillään. Katsoimme ylös ja näimme tähdet.

Höh.


Tarpeeksi nähtyäni lähdin pyöräilemään kotia kohti. Hiljaisia ja mustia teitä pitkin Portsaan, aivan peränurkille asti, missä kotimme on. Nukkuva ihminen on useimmiten kaunis. Niin myös kaupunki. Rakas sellainen.

Annu pyöräilee ja kuvaa itseään. Älä kokeile! Riskialtista!
Lähileipomon kyltti sanoi kviik. Tuulessa.
-annu-

The city by night, or even in the evening, is peaceful and interesting. You see things differently. Lights, signs. I came back home from the center slowly, enjoying the empty streets. But don't force me into the forest when it's dark. It might be peaceful and quiet there, but it's far too scary for me! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti