sunnuntai 19. elokuuta 2012

Go with the FlowKesän kolmannet ja viimeiset (huh!) festarini veivät Suvilahteen. Olen aiemmin ollut Flowssa kerran, kuumeisena itkuisen Lily Allenin keikalla vuonna 2009. Kivaa oli silloinkin, mutta aika moni asia on kolmessa vuodessa muuttunut. Alue ja yleisö ovat levinneet moninkertaiseksi ja samalla tunnelma on vaihtunut pienestä ja kotikutoisesta suureen ja brändättyyn. Jeesussandaaleista Converseihin. En sanoisi, että ennen asiat olivat paremmin tai huonommin, eri lailla vain. Sitä paitsi Flow on edelleen tapahtuma, jossa saa korianteria hampurilaiseensa, voi löhöillä riippukeinussa,  ihmiset ovat todella herkullisesti pukeutuneita ja meininki on loppuillastakin vielä hyväntuulinen ja siisti. Ja siitä Flowssa on minun mielestäni kyse.


Esiintyjistä odotin eniten Black Keysiä, olinhan kuunnellut Brothers-levyä koko kevään. Mutta Yann Tiersen, Lykke Li, Feist, Frank Ocean ja Björk vakuuttivat minut hankkimaan kolmen päivän lipun. Ja kyllä kannatti! Black Keys ei pettänyt, hypin ja pompin ja lauloin ja huidoin hikipäissäni koko keikan. Ja Dan Auerbach'han näyttää hieman rokimmalta Ryan Goslingilta, erityisesti plussaa myös siitä. Yann Tiersen oli ihana, vaikka paikaksi olisi sopinut paremmin teltta. Frank Ocean perui – buu! Lykke Li oli vaisu eikä ottanut kontaktia yleisöön lainkaan. Feist oli hyvä, paikkani vain ei ollut ihan paras. Mutta Björk, voi Björk, minkä teit! En ole aivan vieläkään toipunut siitä spektaakkelista. Upeaa musiikkia, hieno lavashow screeneineen ja mieletön tunnelma. Ehdottomasti yksi parhaimpia ellei jopa paras konsertti, jonka minä olen saanut kokea. Jos sitä nyt voi edes konsertiksi kutsua. Vau. Uusista tuttavuuksista Kindness kolahti, Baba Zula nauratti.


Ja ne vaatteet! Värejä, kuoseja, hattuja, ponchoja, designia, kirpparia, lyhyttä, pitkää, kreisiä, hillittyä, fiiniä, retskaa, naurettavaa, mummoa, kasaria, lapsellista, hippiä, punkkia, rumaa ja kaikkea siltä väliltä. Mutta harkitusti. Sitä on ilo katsella. Ja kuvata salaa.


Festarialue oli iloinen, rento ja ihanasti valaistu. Yhdessä paikassa oli riippukeinuja ja vanhoja nojatuoleja, toisaalla saattoi kuunnella artistien puheenvuoroja ja makoilla hernesäkeillä. Tai hörppiä virvokkeita valosarjojen alla. Miten tunnelmallista! Harmi vain, että illan hämärtyessä hampaat alkoivat kalista. Oi elokuun helleyöt, missä oikein luurasitte?


Näin vanhemmalla iällä osaa myös arvostaa siisteyttä ja käytöstapoja. Sitä että tyypit ei oksenna pitkin poikin, haasta riitaa idioottipäissään, pidä helikopteriesityksiä tai käyttäydy muutenkaan älyvapaiden paviaanien tavoin. Flown väki on kyllä siinä mahtavaa porukkaa, että tunnelma säilyy hilpeänä ja hyväntuulisena alusta loppuun. Festarialueella oli panostettu siisteyteen aivan erityisesti, siistijiä näkyi joka puolella ja bajamajaosastollakin oli setä, joka täytti ja siivosi ja ohjasi kaiken aikaa. Mahtia!Kiitos Flow, rakkaat ystävät ja erityisesti Björk. Niin kauan kuin esiintyjälista on hyvä taidan kyllä suunnistaa Suvilahteen festaroimaan jatkossakin. Sunnuntai-iltana lähtiessäni sisäänkäynnin viereisellä ABC:llä bileet jatkuivat: joku soitti haitarilla Katy Perryä ja iloinen festarikansa tanssi yötä pois bensapumppujen lomassa. Kesää parhaimmillaan.


I went to Flow festival this year. My favourite was Björk, her performance was absolutely amazing. The Black Keys were also great, they really made me dance my butt off! I also love looking at the imaginative outfits people wear, it's inspiring! The area is really cool and cute with hammocks and old armchairs to chill on. I also have to award extra points for cleanliness and decency – the whole area was really tidy and thankfully the Flow crowd is happy and easygoing to the end, so I didn't have to witness any fights, vomiting, flashing or drunken grossness. As I left on Sunday someone was playing Katy Perry songs on an accordion at the gas station right outside the festival area and people were dancing and singing amongst the gas pumps. Summer at its best I say.

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti