perjantai 31. elokuuta 2012

Hitusen hienompi hiuskampa


Hiusasustepurkissani (kyllä, minulla on sellainen) lojuu useita hiuskampoja. Kammoilla saa hiukset kivasti sivuun ja irtohiukset pysymään paikoillaan, mutta omat kampani ovat niin tylsiä, ettei niitä juurikaan ole tullut käytettyä. Niinpä päätin ehostaa poloisia hieman nauhalla. Toiseen käytin keräämiäni ohuita ripustinnauhoja, jotka leikkaan lähes aina pois vaatteista. Toisen koristelin leveämmällä nauhalla. Hommaan soveltuisi varmasti myös nahkanyöri tai vaikkapa paksumpi lanka. Koko homma vei noin 10 minuuttia ja mikä parasta: nauhat voi poistaa tai vaihtaa halutessaan aivan yhtä helposti!


Tältä kammat näyttivät ennen ehostusta.

Tältä kieputusjälki näyttää takaa / Tältä kieputusjälki näyttää edestä.
Valitse nauha ja ala kieputtaa! Piilota päät kieputettavan nauhan alle. Halutessasi voit toki liimata nauhan pään, mutta se ei ole tarpeen (ja nauha on helpompi poistaa/vaihtaa myöhemmin, jos hoidat homman liimatta). Vaihtaessasi väriä, kuljeta ensimmäistä nauhaa (persikka) toisen nauhan (hopea) alla, jolloin on helppo taas vaihtaa takaisin.


Sujauta pää nauhan alle ja kiristä. Halutessasi pitkäikäisemmän version voit liimata tai ommella nauhan pään paikoilleen.


Ta-daa! Valmis!


Punaista kampaa varten käytin leveämpää nauhaa ja jätin punaista näkyviin. Nauhaan voisi myös ommella kukkasia tai vaikkapa helmiä juhlavampaa kampausta varten.


Ja tältä ne sitten käytössä näyttävät. Kokeile sinäkin!


I had several hair combs that I never use, cause I found them boring. So I decided to dress them up a little with ribbon. You can use any kind of ribbon, leather strands or even yarn. Just wrap the ribbon around the top part of the comb wrapping the ends under the ribbon itself. This way you can easily unwrap them as well, if you want to try another kind of ribbon later. For a more permanent version, you can glue or sew the ends. You could also sew beads or little flowers to the ribbon for a more fancy hairdo. Try it, it's easy!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti