torstai 29. marraskuuta 2012

DIY: paidan dippaus

Sattuipa niin ikävästi, että erään neuletakkini hihaan levisi aimo läntti mustetta. Se nyt ei lähde kankaasta irti, ei sitten millään, joten päätin vaalia virhettä ja kokeilla neuletakkiin dippivärjäystä omin voimin.

Koska kaapissani oli jo ennestään valmiina mustaa tekstiilinvärjäysainetta, ajattelin käyttää sitä. Se tosin oli tarkoitettu pesukonevärjäykseen, mutta tuumin, että kyllä se varmasti toimisi tarpeisiini käsipelilläkin.

Otin neuletakin, sangon, suolaa ja väripaketin ja aloitin hommat.


Käytin paketista vain puolet, samoin vaaditusta suolamäärästä. Vettä kaadoin ämpäriin puoliväliin asti. Sitten dippasin kostean neuletakin liemessä haluttuun rajaan asti ja nostin roikkumaan. Seuraavaksi huuhtelin sitä suihkulla hyvän tovin, jotta ylimääräinen väriaine irtoaisi. Kaikki tuo kannattaa tehdä rivakasti, sillä väriaine tarttuu hanakasti myös laattojen saumoihin. Huuhtelun jälkeen väsirsävy muuttui luonnollisesti haaleammaksi, tumman harmaaksi.

Älä heitä pois, vaan tuunaa! Ja voi, kuinka inhoankaan tuota sanaa! Muokkaa? Korjaa?

-annu-

I wanted to do something with black fabric dye which I have had home for a long time. I dipped my cardigan on it and look how great it turned out! It is little bit lighter now than in dip-picture, but I like the result. Old clothing turned out like new!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti