tiistai 13. marraskuuta 2012

Taidottoman soittopelit

Soittimet ne vasta kivoja on. Ja siksi olen niitä hankkinutkin nurkkiin pölyttymään aimo läjän. Jokaista yksilöä hankkiessani olen aina vannonut, että "tätä mä opettelen soittamaan" ja siihen se on jäänyt. Joka kerta.

Tai no, kerran siippani yritti opettaa minua soittamaa kitaraa. Se meni sen sortin riitelyksi, että kun siinä uudenvuoden yönä kinasimme ja yksi kielikin katkesi, vaihtui uusi vuosi täysin ääneti. Mutta ei siitä vuodesta sen huonompi tullut. Joten kaikki pakko vaihtaa vuosi tosi makeesti, että siitä ei tule huono -argumentit ovat täyttä hölynpölyä. Itse asiassa, jos riitelee oikein mojovasti heti uuden vuoden kunniaksi, voi olla sovussa pitkän aikaa. Varsinkin jos rikkoo tavaroita ja tekee itsestään naurettavan, sitten ei edes kehtaa riidellä hetkeen. En ole koskaan rikkonut mitään. Kai pitäisi ostaa joku riita-astiasto.


Ensin toin lapsuudenkodistani mukanani huuliharppuja. Niiden läpi osaan hienosti hengittää. Sitten löysin kirpparilta suupianon. Mikä sen oikea nimi on? Sen jälkeen sain siipalta lahjaksi kitaran, kun olin sitä tarpeeksi kauan vinkunut. Sen jälkeen oli pakko saada ukulele, koska Marilynilläkin on sellainen Piukat paikat -leffassa ja se näyttää helpommalta soittaa kuin kitara. Ja tällä viikolla hankin kirppisreissullani mandoliinin. Se vain oli niin hienon näköinen.

Mitä tästä pitäisi oikein ajatella? Olen selvästi kiinnostunut musiikista ja sen tekemisestä hankinnoistani päätellen. Ja olenhan kamalan innokas laulamaankin. Mutta miksi en saa opeteltua soittamaan?

Tähän pätee kaiketi sama ruoskimis-metodi kuin liikunnassakin. Tarvitsen opettajan. Olen käynyt salilla itsekseni, mutta että se olisi tarpeeksi tehokasta, on aina jonkun muun ansiota. Mukavuudenhaluni voittaa, mutta jos joku käskee vieressä, tottelen kiltisti.

Tänne siis, ukulele-opettaja, huuliharppu-opettaja, kitara-opettaja, mandoliini-opettaja ja suupiano-opettaja! Onko liikaa vaadittu, jos yksi ja sama ihminen voisi opettaa minulle kaikki nuo? Ilmianna itsesi, jos haluat oppilaan tai tiedät jonkun täällä Turussa, joka on kyseiseen hommaan kyvykäs. Parasta on, jos opettaja on hieman pelottava, jotta en ala lusmuilla. Nyt on aika ottaa haltuun nuo pelit ja vehkeet!

-annu-

I love instruments. I have a guitar, a ukulele, a mandolin, a mouth organ and a mouth piano (what's the real word for it?!). But I can't play any of them. It is impossible to learn to play all by myself. My husband tried to teach me once, but we just ended up fighting. I need a teacher! Someone with whom I can't fight and who I'm a little bit scared of. If you know someone, let me know! I really need to learn to play or I'll have to sell all of my instruments! :)

2 kommenttia:

  1. Jos suupianolla viittaat tuohon viimeisen kuvan vihreään vempaimeen, niin melodica, kultaseni.

    VastaaPoista
  2. Kultanen kiittää! Vaikka tosin muisti nimen heti postauksen tehtyään. Pää tulee perässä. :) -Annu-

    VastaaPoista